Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Κήδεψαν τον πατέρα τους με τη συνδρομή των σωματείων και έρανο από τους συναδέλφους.

Το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Σαλαμίνα, η Νίκαια και ο Πειραιάς σείονται συθέμελα εδώ και πέντε μέρες από τον αβάσταχτο πόνο, την οργή, την αγανάκτηση και τα αμέτρητα «γιατί» ορφανών παιδιών και χαροκαμένων μανάδων, συζύγων και αδελφών για το έγκλημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Για την παντελή απουσία της κυβέρνησης και των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας. Για τις κηδείες, που γίνονται με τη συνδρομή των σωματείων και έρανο από τους συναδέλφους, τους φίλους και τους γείτονες. Για τον πατέρα, τον σύζυγο, τον αδελφό, τον φίλο, που δεν θα ξαναγυρίσει στο σπίτι, κουρασμένος, αλλά πάντα στοργικός και χαμογελαστός με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Το Σάββατο, σήμερα και αύριο, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνοδεύουν τους αδικοχαμένους εργάτες στην τελευταία τους κατοικία. Αλλά το δράμα των οικογενειών συνεχίζεται, γιατί πίσω έχουν μείνει να κλαίνε και να προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς τον στυλοβάτη της οικογένειάς τους, παιδιά, εγγόνια και σύζυγοι. Κανείς, εκτός από τους συνδικαλιστές της ζώνης, τους συναδέλφους και τους γείτονες δεν τους χτύπησε την πόρτα εδώ και τέσσερις μέρες. Ούτε μια λέξη παρηγοριάς από την κυβέρνηση, τον εφοπλιστή και τους εργοδότες.Ούτε ένας ψυχολόγος για στήριξη των ανθρώπων που έχασαν στο μεροκάματο τους δικούς τους και τρέμουν από τον καημό τους.


Απο: ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
Φωτο: Κ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Κάντε αυτά τα μάτια αφίσα και κολλήστε τη, στο Μαξίμου και στη Βουλή. Η ανθρώπινη ζωή είχε ξεφτιλιστεί. Δεν ενδιαφέρει κανέναν ο πόνος του διπλανού. Καμία συμπαράσταση. Αν ήταν κανένας της τηλεόρασης θα το κουβεντιάζαμε για βδομάδες. Μας έκαναν να μην νιώθουμε τίποτα για το συνάθρωπό μας. Κάποτε που η οργή θα ξεχυλίσει, θα το κάψουμε αυτό το μπουρδέλο το κράτος τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ερθουν εκλογες;
Θα ερθουν που θα παει.
Θα τα ξεσκίσουμε τα καριολια τους βουλευτες και τους υπουργους με τις επιχειρηματιες συζήγους που διαπρέπουν μόνο επι υπουργείας των αντρών τους.
Ποια κουφαλα απο αυτους δεν πλουτισε στην πλατη μας;
Ατσάραντε συγχαρητήρια.