Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Ξεφτίλα Ολυμπιακών διαστάσεων.

Είχαμε προγραμματίσει να πάμε με τη γυναίκα μου στη Βενετία για να γιορτάσουμε την 38η επέτειο του γάμου μας. Έτσι, αφού πρώτα εξετάσαμε την περίπτωση να πάμε ακτοπλοϊκώς, στο τέλος αποφασίσαμε να πάμε αεροπορικώς και κλείσαμε εισιτήρια για να φύγουμε στις 3 Ιουλίου και να επιστρέψουμε στις 8 του ίδιου μήνα. Η διαδρομή θα ήταν: Ζάκυνθος – Αθήνα, Αθήνα – Ρώμη και Ρώμη – Βενετία. Το πρόγραμμα έμοιαζε υπέροχο, αλλά δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι μας ενημέρωσαν ότι η Ολυμπιακή είχε ακυρώσει την πτήση μας, για Αθήνα. Έχοντας αγοράσει τα εισιτήρια για τη Βενετία, είχαμε μοναδική επιλογή να πάμε με την Ολυμπιακή στην Αθήνα μία μέρα νωρίτερα και να μείνουμε σε ξενοδοχείο, επιβαρυνόμενοι με το κόστος της διαμονής, αλλά και την ταλαιπωρία να ψάχνουμε για ξενοδοχείο στις 10 το βράδυ. Αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε και σε αυτό, προκειμένου να κάνουμε το ταξίδι στη Βενετία. Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Τρεις μέρες πριν από την αναχώρηση από τη Ζάκυνθο, μας τηλεφώνησαν και πάλι και μας είπαν ότι η πτήση της Ολυμπιακής, για την επιστροφή μας, από την Αθήνα στη Ζάκυνθο, ακυρώθηκε και ότι η επόμενη πτήση ήταν στις 11 Ιουλίου. Δηλαδή θα έπρεπε να περιμένουμε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα για τρεις μέρες! Μην έχοντας άλλη επιλογή αποφασίσαμε να πάμε με την Ολυμπιακή, αλλά να επιστρέψουμε με το λεωφορείο, χωρίς να περιμένουμε τρεις μέρες στην Αθήνα. Το λεωφορείο μας κόστισε 32 ευρώ το άτομο, μαζί με τα εισιτήρια του φέρυ. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι δεν πετούν με την Ολυμπιακή, την πιο αναξιόπιστη αερογραμμή που έχω συναντήσει, η οποία όχι μόνο ακυρώνει τις προγραμματισμένες πτήσεις της, αλλά κάνει και χωρίς προειδοποίηση στάση σε άλλα ενδιάμεσα νησιά, με αποτέλεσμα να χάνουν οι επιβάτες τις ανταποκρίσεις με τις άλλες πτήσεις. Για τα εισιτήρια της επιστροφής με την Ολυμπιακή, πλήρωσα 100 ευρώ προκαταβολικά και θα πρέπει να περιμένω έξι εβδομάδες για να μου τα επιστρέψουν! Το κόστος για την επιστροφή ήταν 400 ευρώ με το αεροπλάνο, ενώ με το λεωφορείο 128 ευρώ. Στην επιστροφή έκανα και οικονομία 272 ευρώ. Δεν θα ήταν καλύτερα αν και άλλες αεροπορικές εταιρίες είχαν δρομολόγια για τη Ζάκυνθο;

Η επιστολή στάλθηκε από έναν Άγγλο, που μένει στη Ζάκυνθο τέσσερις μήνες το χρόνο. Τα στοιχεία του, είναι στη διάθεση κάθε καρεκλοκένταυρου της Ολυμπιακής Ταλαιπωρίας, μήπως και φιλοτιμηθούν και ζητήσουν έστω και μία συγνώμη.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δες όμως και επιστολή που αποδεικνύει ότι σε αντίθεση με την Κεφαλλονιά (Κεφαλλονίτικος παππάς κλπ...)εδώ λειτουργούν όλα άψογα...

Από το http://kefaloniapress.gr/


H μητέρα του κωφάλαλου παιδιού, που αρνήθηκε να επιβιβάσει η ΟΑ στη Κεφαλονια, έστειλε επιστολή στον αερολιμενάρχη για το τι ακριβώς συνέβη:

Στις 11 Ιουλίου 2008 ο γιός μου Εμμανουήλ Ανδρουλάκης, άτομο με ειδικές ανάγκες (κωφός) βρέθηκε στην Κεφαλονιά. Είχε πάει με το ΚΤΕΛ και του είχαμε επιστροφή αεροπορικό εισιτήριο με το βραδινό αεροπλάνο του Σαββάτου. Το Σάββατο το απόγευμα, όπως μας είπε, πήγε στο αεροδρόμιο, έδειξε το εισιτήριο στο ταμείο κτύπησαν το κομπιούτερ και του είπαν ότι θα πετάξει το βράδυ για Αθήνα στις 11 περίπου.

Πήγε το βράδυ στο αεροδρόμιο, πήγε για να επικυρώσει το εισιτήριο, τον σταμάτησαν και του είπαν ότι δεν θα πετάξει. Το παιδί δεν μπορούσε να καταλάβει το «γιατί δεν μπορούσε να πετάξει» αφού κρατούσε εισιτήριο και άρχισε να διαμαρτύρεται με τον τρόπο του. Άμεση λύση του Αεροδρομίου: φώναξαν την αστυνομία η οποία τον πήγε στον αστυνομικό κέντρο της πόλης. Από εκεί μας πήραν τηλέφωνο.
Ο αξιωματικός της αστυνομίας μας ενημέρωσε για όσα συνέβησαν και μας καθυσήχασε ότι βοηθούσαν το παιδί και θα του παρείχαν φιλοξενία. Μας είπε μάλιστα ότι θα φύγει με το πρωινό αεροπλάνο. Επικοινώνησα με την κ. Αποστολάκου, Την παρακάλεσα αν μπορούσε να μας βοηθήσει να φύγει το παιδί με την πρωινή πτήση.
Μου είπε ότι θα επικοινωνούσε με την προϊσταμένη και θα μας ενημέρωνε. Πράγματι μας τηλεφώνησε και μας είπε να πάνε το παιδί το πρωί 6.15 γιατί η πτήση ήταν 7.00. Επικοινώνησα με την αστυνομία και τους είπα αυτά που μου είπε η κ. Αποστολάκου.
Στην πρωινή βάρδια θα ήταν κάποια Άννα (όταν ζήτησα το επίθετό της μου είπε μια είναι η Άννα) την οποία θα είχε σχετικά ενημερώσει. Το πρωί πράγματι η αστυνομία συνόδευσε το Μάνο στο Αεροδρόμιο, αλλά ούτε τότε εστάθη δυνατό να πετάξει.
Επικοινώνησα με την κ. Άννα η οποία μου είπε ότι ο πιλότος αρνήθηκε να τον πάρει.
Από εκεί άρχισε ο μεγάλος Γολγοθάς για το παιδί και για μας. Κάλεσαν στο αεροδρόμιο το ΕΚΑΒ.
Mίλησα με το γιατρό. Με ρώτησε αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα και αν παίρνει φάρμακα. Δυσικά του είπα «όχι» γιατί όντως έτσι είναι, το παιδί νευρίασε και προσπαθούσε να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο του. Και αυτά συνέβησαν μόνο στο νησί σας, γιατί στις 5/7/2008 επέστρεψε από τη Ζάκυνθο, στις 28/6/08 από Κέρκυρα.
Παλαιότερα από Σάμο, Μυτιλήνη, Κρήτη κ.ά. χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Κάποιος αστυνομικός συνόδευσε το παιδί στο ΚΤΕΛ για Αθήνα. Με ενημέρωσε για την ώρα αναχώρησης και μου είπε: Ο Μάνος για λίγο που τον έζησα είναι πολύ ευαίσθητος, είναι ψυχούλα, αλλά οι γύρω άνθρωποι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τον καταλάβουν, ενώ ο ίδιος προσπαθεί πολύ.
Μετά από όσα συνέβησαν σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι με «ταμπού» προς τα άτομα αυτά και άνθρωποι με ψυχή. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι άτομα ευαίσθητα με θέληση και δυναμισμό και δεν δέχονται την απόρριψη.
Θέλουν αγάπη, κατανόηση και ανθρωπιά, αλλά αυτά σήμερα σπανίζουν και μάλιστα σε μορφωμένους ανθρώπους.
Κύριε αερολιμενάρχα!
Για την όλη ταλαιπωρία του παιδιού και τη δική μας, διαμαρτύρομαι και εύχομαι να μη ξανασυμβεί σε οποιοδήποτε άτομο (ΑΜΑ) από το προσωπικό του Αεροδρομίου σας, γιατί θίγουν τον πολιτισμό μας.
Χολαργός 14/7/2008

Η μητέρα του
Χριστίνα Ανδρουλάκη.
---------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Η Ολυμπιακη ποτε δεν πεταει και αν πεταξει σου σπαει τα νευρα. Την τελαυταια φορα η πτηση των 7.35 εφυγε στις 8.30. Χωρις προειδοποιηση πηγε Κεφαλλονια και εκατσε εκει 45 λεπτα γιατι βαλανε και καυσιμα. Στο Βενιζελος πηραμε βαλιτσες στις 10.40 και στην ομονοια φτασαμε στις 11.30. Πληρωσαμε, δυο ατομα, μαζι με το ταξι 245 ευρω. Αν πηγαιναμε με το αμαξι, θα φταναμε την ιδια ωρα και θα μας κοστιζε 100 ευρω λιγοτερα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ EASYJET!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Καμαρώστε πρασισκουφίτσες τα χάλια της εταιρείας που ειχατε διορίσει και τη νονα σας απο το μνημα ακομα οταν σας περναγε.

Ανώνυμος είπε...

ο Ηρακλης Πουαρώ ξεχναει οτι εδω και πεντε χρονια κυβερνα η Νουδου. για αυτο και στις δημοσκοπησεις ο λαος σας επιβραβευει κανονικα κακομοιριδες. ΝΔ σε ευχαριστουμε για τον Πεττα και τον Τσαγκαροπουλο. Πουαρω να τους χαιρεσε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΥΝΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004. ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΦΙΛΕ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΛΙΑΡΤΖΕΤ Ο ΛΙΑΠΗΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ?

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΙΘΩ. ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΑ, ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ Η ΤΟΝ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ. ΟΤΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΒΟΥΝΟ. ΠΟΥΑΡΩ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Δεξιέ γύρνα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα σου βάλουμε και ναφθαλίνη για να μη σε φάει ο σκώρος. Αν και εσύ δεν τρώγεσαι με τίποτα. Εσείς δεν λέγατε ότι θα την κλείσεται την Ολυμπιακή; Γιατί την έχετε ανοιχτή τόσα χρόνια τώρα; Είδες τη δημοσκπόπηση; Πασοκ και Συν κάνουν άνετα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Καραμανλής ΤΕΛΟΣ. Μην φοβάσε δεν θα σε μεταθέσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα η ΝΔ προηγείται κατά 3,2%. Εξάλλου, έρευνα της VPRC για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δείχνει προβάδισμα της ΝΔ κατά 3,5% και εξακομματική Βουλή με είσοδο των Οικολόγων Πράσινων, που συγκεντρώνουν το 3,5% της πρόθεσης ψήφου.
Πρασινοφρουρακια που καταντήσατε να παρακαλατε τον Αλέξη να κυβερνήσετε.

Ανώνυμος είπε...

κακομοιρα παιδάκια φταίει δηλαδή η Δεξιά για τη κατάντια της Ολυμπιακής?
Δεν υπήρχε κουτση Κατίνα που δεν τη διορίσατε? Αμνησία επάθατε?

Μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα

Ανώνυμος είπε...

Διαφοροποιήσεις από την εισήγηση του Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή είχε η ομιλία του Ε. Βενιζέλου, ο οποίος διαφώνησε με την τακτική του ΠΑΣΟΚ να μην ζητά από την κυβέρνηση άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Είπε ότι στόχος είναι να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ και η νίκη του ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία και του Συνασπισμού.

Πρόσθεσε ότι από την 11η Νοεμβρίου επιλογή του είναι να στηρίζει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

«Οι προτεραιότητές μας πρέπει να είναι η απομάκρυνση της κυβέρνησης και η δημιουργία μιας νέας προοδευτικής και εναλλακτικής κυβέρνησης, με άξονα το ΠΑΣΟΚ και με ευρύτερες συναινέσεις», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Θεώρησε επίσης ότι η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καταπιάνεται με επιμέρους θέματα, όπως τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και η αντιμετώπιση ορισμένων ακραίων συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αντί να παρουσιάζει μια συνολική εικόνα του Κινήματος και των πολιτικών που προτίθεται να εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

Διαφώνησε με την υπερβολική, όπως εκτίμησε, ενασχόληση του ΠΑΣΟΚ με τα σκάνδαλα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θα πέσουν υπό το βάρος των σκανδάλων, αλλά υπό το βάρος της αποτυχίας των πολιτικών τους. «Και η αποτυχία αυτή θα αναδεικνύεται όσο το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει σαφείς και καθαρές θέσεις», είπε.

Επίσης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος της κρίσης και όχι της λύσης, ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε πει ακριβώς το αντίθετο.

«Γι αυτό», πρόσθεσε, «πρέπει να λειτουργήσουμε υποδειγματικά για να γίνουμε μέρος της λύσης».

Χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει διότι έχει μικρότερη εμπλοκή στα σκάνδαλα ή λιγότερα στελέχη που εμπλέκονται. «Αυτό», τόνισε, «επιτρέπει στον κ. Κ. Καραμανλή να εμφανίζεται, όπως χθες, ως φανατικός ΟΝΝεδίτης της δεκαετίας του ΄70 και όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός».


Βαγγέλη προχώρα εφτασε η ωρα

Ανώνυμος είπε...

Aλλο τώρα στις δημοσκοπησεις. Δεν του φτάνει του ΠΑΣΟΚ η δύναμή του ουτε με σμπάρα και βάνει και τον Αλέξη μαζί.
Σήκω Ανδρέα να τους καμαρώσεις.
Ολοταχως Γιώργο με τη νέα νίκη.

Καμαρωτά
Οι δεξιοί οπαδοί σου.

Ανώνυμος είπε...

Tσοχατζόπουλος=Ανανέωση

Ακης Τσοχατζόπουλος

Στροφή προς τα αριστερά εισηγήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για βαθύτατη κρίση στην χώρα και τον λαό και τονίζοντας την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να ανασυγκροτηθεί προκειμένου να δώσει τις λύσεις.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση του προηγούμενου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ « να ξαναστήσουμε το κόμμα από το μηδέν σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τον λαό» και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθεί εκ νέου κοινωνική πλειοψηφία. Τάχθηκε κατά των αμφισημιών τις οποίες εντόπισε στον πολιτικό λόγο του κόμματος και απέδωσε σε αυτές την ασαφή εικόνα που έχει ο πολίτης για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι το κόμμα δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της λαϊκής βάσης για συστράτευση μαζί με τον λαό και σύγκρουση με την Δεξιά και χαρακτήρισε «άχρηστη, αφού καταψηφίστηκε» την τελευταία κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει αριστερά και να ξαναγίνει το προοδευτικό κόμμα που ήταν. Πρέπει να δώσουμε ρόλο και λόγο στις νέες δυνάμεις του κόμματός μας, να ξαναδώσουμε εξουσία στην βάση του ΠΑΣΟΚ. Μόνο τότε έχουμε ελπίδες να παράξουμε αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.


εμπαινε Γιούτσο

Ανώνυμος είπε...

μετά από όλα αυτά είναι πλέον φανερό γιατί δεν θα πετάξει ποτέ η Ολυμπιακή...Απλούστατα δεν είναι αυτό το ζητούμενο...

Ανώνυμος είπε...

Μα ειναι δυνατων να μαλωνετε για το πιος διορισε πιον και ποτε.Τι αλλο πρεπει να κανουν πρασινοι και μπλε για να καταλαβετε οτι μας εχουν γραμμενους.Πληρωνετε κτηματοσημα,φορους,ομολογα,ολυμπιακη,ΟΣΕ και μην κανετε παραπονα.Αυτο μας αξιζει αυτο παιρνουμε.