Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Καταστρέφουν το Ναυάγιο, την ωραιότερη παραλία της Ελλάδας.


κάντε κλικ για να μεγαλώσει.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά από τον υφυπουργό Αθανάσιο Νάκο να εγκρίνει πίστωση 100 χιλιάδων ευρώ για την εκπόνηση μελέτης, που θα προβλέπει την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος και τελεφερίκ! Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από το W.W.F ως "μνημείο της φύσης" γεγονός που δεν φαίνεται να πτοεί τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που ζητούν μερίδιο από τις κατασκευές και τη λειτουργία των τουριστικών εγκαταστάσεων. Οι Βολιμιάτες δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι παίζεται κάτω από τη μύτη τους, ενώ ο τοπικοί παράγοντες, Βουλευτής, Νομάρχης, "κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου". Η σοβαρότερη και καταστροφικότερη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον της Ζακύνθου είναι προ των πυλών.

Να σημειωθεί ότι 15 χιλιάδες στρέμματα, πάνω από το ναυάγιο ανήκουν σε ιδιώτη, με συμβόλαια από το 1715! Στην περιοχή ΔΕΝ υπάρχει καμία δημοτική έκταση. Άρα, ποιός θα καρπωθεί τη μελέτη; ΞΥΠΝΑΤΕ !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Stin perioxi yparxei kai megali ekklisiastiki ektasi. Ayto na to exete sto myalo sas...To piasate???

ΧΡΑΜ είπε...

Για την ψηφοφορία θα ήθελα να μπει και η κατηγορία παραπέντε. Ταιριάζει στη Ζάκυνθο και για το πέταγμα, αλλά και για το χρόνο προγραμματισμού των έργων.

Ατσάραντος είπε...

Έχεις δίκιο. Έπρεπε να μπει και το παραπέντε. Ταιριάζει. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορώ να κάνω αλλαγή. Δεν το επιτρέπει το google, από τη στιγμή που κάποιοι έχουν ήδη ψηφίσει. Θα το έχω υπόψιν για επόμενη ψηφοφορία.