Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Η Αρχιτεκτονική Επιτροπή Ζακύνθου και ο ευγενικός Λιμενάρχης. (Αρτίκουλο πρώτο).

Μαθαίνουμε ότι μέλη της επιτροπής επισκέφτηκαν τον Λιμενάρχη για να τον “ελέγξουν” για το τσιμέντο που έριξε στον προβλήτα του λιμανιού, μπροστά από τα γραφεία του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για ένα κομμάτι μήκους 50 μέτρων, που είχε καταστραφεί από τις καθιζήσεις. (Η αλήθεια είναι ότι με το τσιμέντωμα έγινε ένα ρεντίκουλο, χειρότερο από ότι ήταν πριν. Χτίσανε και ένα ψηλό κράσπεδο και έγινε μια αηδία). Η επιτροπή ρώτησε το Λιμενάρχη γιατί κάλυψε τις παραδοσιακές πέτρινες πλάκες με τσιμέντο και αυτός απάντησε ότι δεν κάλυψε ούτε μια πλάκα γιατί απλούστατα στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε καμία πλάκα για να καλύψει! Τι ευγενικός άνθρωπος αυτός ο Λιμενάρχης! Αν ήταν κανένας άλλος θα τους έλεγε να πάνε καμία βόλτα από το σπίτι πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, μήπως και βρουν εκεί τις εξαφανισμένες πέτρινες πλάκες, αντί να τις ψάχνουν κάτω από το τσιμέντο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λιμεναρχης "κουλος" χωρις τη βοηθεια του Δημου, καταφερνει να μας θυμιζει οτι αρκει να σεβεσαι τον εαυτο σου και το ρολο σου και να μην εξαρτασαι απο τα συμφεροντα της καθε φατριας για να προσφερεις κατι στην κοινωνια. Οσο για τις πετρες μπορουν να προστεθουν, μιας και το τσιμεντο εχει διαφορα υψους. Λιμεναρχη οτι κανεις εξεφτελιζει ολους αυτους τους τοπικους σωτηρες με τα παχια λογια και τις μεγαλες τσεπες. Δωστους στο σταυρο να καταλαβουν.

Υ.Γ. Ακομψος ο ρολος του χειροκροτητη ακομη και στα σωστα...

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο οι Ζακυνθινοί θα κλέβουμε και από το ίδιο μας το μποστάνι! ΄Έτσι, απλά επειδή το "ξένο" είναι πιο νόστιμο!

Αυτός που πήρε τσι πλάκες από το λιμάνι, ελπίζω να προνόησε και να πήρε και καμμια αρκετά φραρδιά-πλατιά, νάχει ο άνθρωπος έτοιμη και για τον τάφο του (χτύπα ξύλο)! Όχι να τρέχουνε οι δικοί του εκείνες τις δύσκολες ώρες να αγοράζουνε μάρμαρα!

Πάντως τον "τάφο" του νησιού τον σκάβουμε κάθε μέρα ούλοι μας!