Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Βρε πού τον ξέρω, πού τον ξέρω;;;

Πλάκα-πλάκα όταν τα πράγματα είναι σκούρα, βάζουν για δικηγόρο τον πρώην Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Γκούσκο. Αλλά και αυτός τη δουλειά του, την κάνει καλά! Τον Μητροπολίτη τον "καθάρισε" με την υπόθεση του Penthouse. Τώρα καλείται να υπερασπιστεί τον Τσουκάτο, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιρρίψει ευθύνες στο Πα.Σο.Κ. Τι διλλήματα κι αυτά για έναν ποινικολόγο; Να “καθαρίσει” τον πελάτη και να “λερώσει” το κόμμα;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να διαλέξει το Mr Ζονγκ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμόσαστε κιάσα με το Γκούσκο που τον εφερε το εκσυγχρονιστικό μπλόκ του ...Κινήματος(και..ο ρασοφόρος) για να μας σώσει και υστερα απο 4 χρόνια βουλευτής γύρισε στη δουλειά του. Τότε ο Γκούσκος δεν γνώριζε τους Ζακυνθινούς και οταν κατέβαινε στην Πλατεία χαιρέταγε οποιον Αλβανό εβρισκε μπροστά του γιατί τον πέρναγε για ψηφοφόρο !!

Ανώνυμος είπε...

Οφείλετε όμως να παραδεχθείτε οτι ήταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός απο καταβολής κόσμου, που παραδέχθηκε οτι δεν "κάνει" και απεσύρθη μετά την πρώτη 4ετία.
Ποιός έχει παραδεχθεί ποτέ οτι αλλιώς φανταζόταν την πολιτική απο έξω κι αλλιώς είναι τα πράγματα απο ...μέσα;;;

Ανώνυμος είπε...

Ναι παραδέχομαι οτι..ο Μεσσίας ηρθε στη Ζάκυνθο για να μας σώσει. Δηλαδή αυτος, δικηγόρος σε σοβαρές πολιτικές δίκες δεν ηξερε απο πολιτική; Βρε τι μας λές; Και τη γνώρισε στη Ζάκυνθο; Ομως κατά τη θητεία του ψηφίστηκε η αναθεώρηση που τον υποχρέωνε να κλείσει το γραφείο του. Σιγά που θα συνέχιζε το ρόλο του Μεσσία. Προέκυψε και το αίσθημα και μας χαιρέτισε.
Περισσότερα βγάζει στο γραφείο του εργαζόμενος παρά να πηγαίνει ο καθένας συντροφος να τον σκοτίζει.
Είδες πελατεία τώρα! Sorry για τον Ενικό.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Γκούσκος ήταν η μεγαλύτερη ελπίδα της Ζακύνθου, τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς τον "έφαγε" το κονκλάβιο της μπιρίμπας.

Ανώνυμος είπε...

Για να μιλήσουμε πολιτικά ο ερχομός και η εκλογή Γκούσκου ηταν ενα πολιτικό << πισωγύρισμα >> που το πληρώνει σήμερα και θα συνεχίσει να πληρώνει η Ζάκυνθος. Ειχε σαν αποτέλεσμα την δεύτερη επικράτηση πανηγυρικά του Πέττα την παντοκρατορία Γάσπαρου την εκλογή Τσαγκαρόπουλου καθώς και την εκλογή Βαρβαρίγου. Πόσο πρακτικά εισαι ευχαριστημένος δεν ξέρω! ενα ειναι φανερό οτι τα προβλήματα επι βουλευτικής θητείας Γκούσκου εγιναν μεγαλύτερα και τα παραπάνω φαινόμενα που αναφέρθηκαν δεν αντιμετωπίζονται με κουλτούρα, θεωρία, μεγάλες κουβέντες και διανοουμενίστικο στυλ μπιρίμπας και ατελείωτων θεωρητικών συζητήσεων. Τα αποτελέσματα τα βλέπεις και μόνος σου. Οι επιλογές του και οι κινήσεις του σε πολιτικό επίπεδο ηταν ερασιτεχνικές. Συμφωνώ ίσως οτι είχε ιδέες και αγαθή προαίρεση. Χάθηκαν όμως στην υστεροβουλία των συντρόφων του.

Ανώνυμος είπε...

Σε οσα ειπατε ολοι προηγουμένως κάποιος θα μπορούσε να ερευνήσει πως επιβλήθηκε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ η λύση Γκούσκου και πως εκλέχθηκε (απο ποιές δυνάμεις;). Φάνηκε σαν Σωτήρας γιατί το τοπικό ΠΑΣΟΚ ηταν πενήντα κομμάτια και εξελέγη με τις ψήφους πολλών νεοδημοκρατών που δεν επιθυμούσαν συγκεκριμένο υποψήφιο απο το χώρο τους. Ο Γκούσκος ηταν επίσης τυχερός διότι ο Νιόνιος δεν θα αφηνε να βγεί βουλευτής ΝΔ για να παίζει μόνος του μπάλλα. Ειναι να σε θέλει και η τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, το Μάκη που έγινε Δήμαρχος ποιός τον προώθησε; Δεν ξέρω πως αποφασίζει και κρίνει στη δουλειά του, αλλά στις πολιτικές του αποφάσεις στη Ζάκυνθο, έκανε BINGO.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό στη Ζάκυνθο έχει παραγίνει. Αυτοι που λένε οτι είναι ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν αλλο κόμμα στις Δημοτικές εκλογές και δεν ψηφίζουν το Στάθη. Αυτοι που κάνουν τους δεξιούς ψηφίζουν ..μεθυσμένοι τον Παύλο να μεταθέσει το παιδί μας σπίτι του και στο τέλος είναι όλοι κερδισμένοι. Αυτοι που ψηφίζουν Συνασπισμό νοιώθουν ..περισσότεροι και αυτοί που ψηφίζουν ΚΚΕ ειναι οι ιδιοι και οι ίδιοι. Περίεργο το Ζακυνθινό εκλογικό σώμα. Μην ξεχάσουμε και τους κουμπάρους. Τελος πάντων ολοι βρίζουν βρίζουν αλλά στο τέλος ολοι ψηφίζουν το Νιόνιο γιατι έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Δυστυχισμένοι Ζακυνθινοί ζήτω η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(τρομάρα σας)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που κοιτάζω τη φωρογραφία του Γκούσκου με τη γενειάδα και τους ορους Μεσσίας και Σωτήρας μήπως έχει κάτι ιεραποστολικό επάνω του;

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε στη δίκη. Δικηγόρος υπεράσπισης ο Γκούσκος και μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ο ΓΑΠ(Γιώργος Αν. Παπανδρέου) σαν αρχηγός του Κινήματος. Θα του λεέι Κύριε Μάρτυρα η σύντροφε Πρόεδρε;
Περιμένω απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια για μην εισαι αδικος φίλε μου πρέπει να παραδεχθείς οτι ο Γκούσκος είχε κάτι πολιτικό επάνω του και κάτι ανθρώπινο. Συμφωνώ ότι στην πολιτική αποδείχθηκε ερασιτέχνης αλλά δεν συγκρίνεται με τον στερεότυπο και κρύο Βαρβαρίγο ο οποίος διαθέτει μεν μέσα του απομεινάρια της Σταλινικής περιόδου του Κινήματος αλλά λέει τα ίδια και τα ίδια γιατι δεν μπορεί να απομακρυνθεί απο την δημοσιουπαλληλική του προγενέστερη ιδιότητα. Ο Γκούσκος είχε και στυλ και παρουσία ασχετα απο τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν εδώ και εν μέρει συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι ο Γκούσκος είχε αγκυλώσεις. Δεν ειχε περιβάλλον απο πριν στη Ζάκυνθο και στην αρχή βοηθήθηκε απο παλιούς του συμμαθητές και τον προσέγγισαν στη συνέχεια διάφοροι πολιτικά περίεργοι. Ειχε υποχρεώσεις στο ράσο και απο κει δεν ηταν ανεξάρτητος. Φλερτάριζε πολιτικά με τον Συνασπισμό απο τον οποίο στηρίχθηκε (να η διαφορά με τη Νουδούλα το 2000). Εδω ο Συνασπισμός βοήθησε τον Τσαγκαρόπουλο στην πρώτη εκλογή του για να βρεί πρόσβαση στην εξουσία σε μόνιμη βάση. Στήριξε τον Τσαγκαρόπουλο και γύρισε την πλάτη στον Γιάννη Αγαλιανό. Εσωκομματικά δεν ηξερε να συμπεριφερθεί για να διατηρήσει ισορροπίες. Ο λόγος του ηταν μελιστάλαχτος αλλά η πράξη του μηδενική.(εκ του αποτελέσματος βέβαια)

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι υπάρχει αλλη μια παράμετρος στη περίπτωση Γκούσκου. Στο Πασοκ οι υποψήφιοι βουλευτές έρχονταν "φυτευτοί" με άλλα λόγια επιβάλλονταν στο τοπικό κομματικό μηχανισμό απο την Αθήνα. Ο Γκούσκος ηταν ο τελευταίος αυτης της λογικής. Ποιος φανταζόταν ότι Ο Κλαυδιανός η ο Παλαιοθόδωρος η ο Παπαδάτος η ο Γκούσκος θα γίνονταν βουλευτές στη Ζάκυνθο. Αλεξιπτωτιστές στον ντόπιο κομματικό μηχανισμό ηταν οι υποψήφιοι του Κινήματος απο το 1981-2004 και μακρυά απο την τοπική κοινωνία. Ειχε και η Δεξιά Αλεξιπτωτιστές αλλά με το ΠΑΣΟΚ το κακό είχε παραγίνει. Αυτό δείχνει το πόσο λογάριαζαν το τοπικό ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη. Ηταν για γέλια και για κλάματα η εικόνα των συντρόφων που περίμεναν τους κατα καιρούς Σωτήρες. Τα απλά στελέχη αναρωτιόντουσαν -Μα ποίος είναι ετούτος; Με την εκλογή Βαρβαρίγου είχαμε τέλος εποχής. Οι απλοί ανθρωποι που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ με κάθε νέο υποψήφιο ενοιωθαν χαρούμενοι και αισιόδοξοι για να φανούν προδομένοι στο τέλος της θητείας του εκάστοτε κυβερνητικού βουλευτή.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο Γκούσκος δεν μπορούσε να μυρίσει κομματικό ιδρώτα. Ηταν λίγο αριστοκράτης και κοίταζε τον κόσμο απο ψηλά. Ο χωριάτης δεν μπορούσε να πάει στο Γκούσκο να γυρέψει δάνειο η διορισμό στο Δημόσιο για την άνεργη κόρη του. Αν ξανάβγαινε υποψήφιος θα μαυριζόταν. Ασε που ηταν ΛΟΓΙΑ τις περισσότερες φορές. Στους Ζακυνθινούς τώρα αρέσει Νομάρχης ο Νιόνιος για ΕΡΓΑ και ο Βαρβαρίγος για επερωτήσεις στη Bουλή. χα χα

Ανώνυμος είπε...

Tο λέω και το φωνάζω. Θα πληρώνουμε χρόνια την πολιτική ανυπαρξία Γκούσκου. Αν δεν ειχε βγεί Γκούσκος το 2000 αλλά ο γνωστος υποψήφιος της ΝΔ ο Γάσπαρος θα χε σβήσει πολιτικά, ο Τσαγκαρόπουλος θα ταν γιατρός σήμερα στο Νοσοκομείο και ο Βαρβαρίγος εκπαιδευτικός και ισως ισως λέω το νησί θα χε καλύτερη τύχη. Καλά που θα χαμε διάφορα ευτράπελα στη Ζάκυνθο τη τετραετία 2000-2004 που ηταν το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση και οι νεοδημοκράτες θα καναν ταχα αντιπολίτευση με θεατρικό στυλ. Το τελευταίο μάλιστα Σαββατοκύριακο εκλογές του 2000 πολλοί Νεοδημοκράτες εσφαξαν στην κυριολεξία τον ανθρωπό τους. Τότε μεγάλο κομμάτι ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΚΟΥΣΚΟ. Για τα πανηγύρια δεν είμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Καμαρώσατε χθες στα κανάλια εναν Ζακυνθινό Δικηγόρο που μας είπε το εξής: Αφου ολοι το κάνουν (βάζουν μαυρα λεφτά στα κομματικά ταμεία τους)ειμαστε αθώοι.
Κύριε Συνήγορε του Θόδωρου. Δεν πιστεύω να λες τα ίδια και στον Εισαγγελέα για τον πελάτη σου γιατι θα τον εχεις κάψει απο τώρα.
Κρίμα που σε χάσαμε απο βουλευτή μας.