Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Νέα πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά...

...από τον καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελου Λάγιου. Η έρευνα του καθηγητή έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, και κάνει λόγο για πολύ ισχυρό σεισμό ή σεισμούς στην περιοχή μας.
Προσοχή: Αυτό ΔΕΝ είναι πλάκα.

6 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλιστα...δεν λεμε τιποτε προς το παρον....Εαν ο χρονος τον δικαιωσει θα ειναι μεγαλος μαγκας και θα χεστει στο ταλιρο...Εαν οχι ομως...;;;

Ανώνυμος είπε...

Για ηρεμήστε...
Εντάξει το είπε ο σεισμολόγος για σεισμό στο Ιόνιο. Και λοιπόν?
Δεν έχει ξανακάνει σεισμό ή μήπως δεν περιμένουμε να ξανακάνει?

Αφού έχουμε περάσει τόσους σεισμούς στην Ζάκυνθο δεν καταλαβαίνω γιατί τόση τρομοκρατία.

Και επειδή είμαι Πάτρα αυτή την περίοδο μπορώ να πω ότι ο χθεσινός σεισμός ήταν απλά ένας "καλός" σεισμός για τα δεδομένα του νησιού.

Ωστόσο δεν φτάνει τους μεγάλους σεισμούς του νησιού όπως αυτόν του 97'.

Ανώνυμος είπε...

Το νέο δεν είναι η μελέτη Λάγιου, που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό, αλλά ο χρονικός προσδιορισμός του σεισμού που εκτιμάται ότι θα γίνει στις 30 Ιουλίου όπως ακούστηκε χθες στην τηλεόραση, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον καθηγητή.
Πάντως είτε επαληθευτεί είτε όχι η πρόβλεψη το σίγουρο είναι ότι η Κεφαλονιά θα έχει πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι παρά τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα πάει εκεί για διακοπές.... και φοβάμαι ότι το ίδιο θα συμβεί και με το νησί μας που είναι δίπλα.
Ϊσως θα πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικες μορφες τουρισμού με προσανατολισμό τα...extreme sports και διακοπές με σαπένς και δράση...μια και πέρα από τα φυσικά φαινόμενα που τον απειλούν, ο τουρίστας/στρια που επισκέπτεται το νησί μας, καλείται να επιβιώσει από πνιγμό, από τους κινδύνους στην άσφαλτο, από σμπάρα ,από δηλητηρίαση, από τις μπόμπες στα "κέντρα διασκέδασης" βιασμούς και άλλα απρόβλεπτα...

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω με το φιλο χωραϊτη για τα extreme sports και θα συμπληρωσω οτι φιλε χωραϊτη εισαι πολυ μπροστα!!
Μπράβο!!! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ατσάραντε....
ωραία και το μάθαμε.Και τώρα? Τί?
Θα καθόμαστε στις παραλίες (γιατί απ' ότι φαίνεται μόνο οι ντόπιοι θα μείνουμε) και θα περιμένουμε να τον κάνει? Και αν βγάλει τσουνάμι?
Να πάμε στα βουνά λοιπόν. Και αν έχουμε κατολισθήσεις?
χμμμμ.... Το βρήκα.

ΣΤΟΝ ΚΑΡΙΤΣΑΥΛΟ!!!!

Ο τελευταίος επιζών του νησιού θα είναι αυτός που θα προλάβει να σκαρφαλώσει στον καρίτσαυλο.

Φεύγω..
Αααα, αν μάθετε πως τελικά δεν θα τον κάνει, σφυρίξτε μου να κατέβω. Θα βάλω κόκκινο φιόρο στα μαλιά, να με αναγνωρίσετε.

Unknown είπε...

Paidia, ama kserete kati sigouro na mou to peite giati exw na riksw kati mpeta kai skiazomai!

Proswpika, eimai hsuxh meta thn askhsh etoimothtas se periptwsh seismou, pou egine apo thn Nomarxia tsi proalles. Ola phgan prima!