Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Ήρθε στο atsarantos@inbox.com

κάντε κλικ για να μεγαλώσει.

Όταν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης παρακαλάνε φαντάσματα, δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά;
Κύριε Αντίοχε, όταν το κράτος και η πολιτεία δεν φτιάχνει τα έργα, που είναι υποχρεωμένο να φτιάχνει, δεν τρέχουμε σε εξωθεσμικούς παράγοντες, ξορκισμένους ευτυχώς πριν από χρόνια, παρακαλώντας τους.
Ποσώς μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές -βασιλικές πεποιθήσεις, που ομολογώ νόμιζα ότι σε άτομα αυτοδιοικητικά, έχουν ξεπεραστεί.
Υπογράφετε ως "επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας" ....τιμήστε λοιπόν τον θεσμό που υπογράφετε και πράξτε ανάλογα.

Υ.Γ. Μήπως γονυπετείς και κλαίγοντας να πηγαίναμε όλοι μας στην Μεγαλειοτάτη;
Βρε που καταντήσαμε ...

Post by: Kostas

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια είχα να διαβάσω τόσο γλοιώδες κείμενο. Να τον χαίρεται η μειοψηφία που τον έχει επί της κεφαλής της.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά να είμαστε επαρχιώτες του κερατά, αλλά και τόσο πολύ διακονιαραίοι;
Τόσα που είχε εισπράξει ούλα εφτά τα χρόνια η Αγία Μαύρα από τον τουρισμό τι εγινήκανε; Ούτε ένα σύστημα πυρασφάλειας δεν ήταν ικανοί να βάλουνε! Δεν ντρέπουνται, που θα πρέπει να το ομολογήσουν μπροστά σε ολόκληρη Βασίλισσα, βεραμέντε;
Αμή η Μητρόπολη; Οι εκκλησίες υπάγονται στη Μητρόπολη μόνο όταν είναι να εισπράξουν; Όταν είναι να πληρώσουν η Μητρόπολη κάνει τη Κινέζα;

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται πως είναι μορφωμένος άνθρωπος, αλλά δεν φαίνεται να το ξέρει. Κανείς όμως δεν βρέθηκε να του πει ότι το "Χριστός Ανέστη" δεν πάει με το "σας εύχομαι", επειδή δεν είναι ευχή αλλά άγγελμα; Ότι πάει μοναχό του;
Τι να τση ευχηθεί "Χριστός Ανέστη" δηλαδή; Ο Χριστός Αναστήθηκε, πάει!Και η κοινή λογική το λέει.

Unknown είπε...

Διάβασα κι εγώ σήμερα το άρθρο στην εφημερίδα και κράταγα τα μαλλιά μου, τα λιγοστά, να μην με εγκαταλείψουν!
Είναι δυνατόν το 2008, ένας άνθρωπος της πολιτικής, να δείχνει τόσο δουλοπρεπής απέναντι στη βασίλισσα ξένου κράτους; Όχι δηλαδή αν ήτανε δική μας, πως θα είχε και πάλι δικαιολογία αλλά τέλος πάντων...
Την ίδια ευθύνη όμως, για εμένα, έχει και το έντυπο που φιλοξένησε αυτή την ντροπιαστική για τους ζακυθινούς επιστολή.
Κι όπως λέει κι ο συνάδελφος sartagouras, από πότε εγίνε το Χριστός Ανέστη ευχή;;; Βέβαια, με αυτό το πολύ σημαντικό λάθος του κ. Αντίοχου, μειώνεται και η όποια "αξία" ή "σοβαρότητα" του κειμένου, ακόμα και στα μάτια της Βασιλίσσης άρα... καλώς γενόμενο! Τώρα αναμένουμε απάντηση της Μεγαλειοτάτης, με την ευχή : "Αληθώς Ανέστη"!

kostas είπε...

εχει πει και αλλα ωραια ο κ.Τασος :
http://aantiochos.blogspot.com
/2008/04/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά κάτι έχει το νερό στο
Μαχαιράδο. Ας κάνει καποιος μια ανάλυση να δούμε τι συμβαίνει...

La Bocca Di Leone είπε...

Twra katalaba giati bgike dimarxos o Mpaliakras. Eixa mia aporia toso kairo...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ατυχησαντα υποψηφιε,
Εχω ενα παιδι και δυο θυγατερες και με την ακριβεια δεν μπορω να καμω κουμαντο. Δε λες στην κυρα βασιλω να μας κανει κι ενα πτωχοκομειο και μιας που ερχεται εχω ξεμεινει απο τσιγαρα. Κανα πακετακι αν της βρισκεται...

Ατσάραντος είπε...

Δείτε και το κείμενο του Διονύση Βίτσου με τίτλο "H βασίλισσα, η χελώνα και μια ...ζακυθινή στρατσία.

zante1986 είπε...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΥ

ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΡΕ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, διάβασα την επιστολή που έστειλε στον Ζαγορίτη.

Μα καλά, τι γίνεται εκεί στη Ζάκυνθο? Ο κλέψας του κλέψαντος και δεν έχετε ξεσηκωθεί ακόμη? Ρε σεις ο τύπος στην κυριολεξία έγλυφε τον Ζαγορίτη και του έλεγε στα ισα οτι τη διακυβέρνηση του νησιού πρέπει να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία.

Πώς περιμένετε να πάει μπροστά ο τόπος σας (και οποιοσδήποτε άλλος τόπος)όταν η τοπική αυτοδιοίκηση είναι καθοδηγούμενη απο τα κόμματα? Ξυπνάτε μωρέ και καταλάβετε οτι τα δημαρχιλίκια πρέπει να είναι εκτός κομμάτων!!! Οι δημοτικές εκλογές έχουν καταντήσει κομματικές.

Όσο για το κείμενο της εφημερίδας, αν ήταν λίγο πιο έξυπνος θα μπορούσε να το γράψει με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξει το πρόβλημα χωρίς να φαίνεται οτι γλύφει τη βασίλισσα της Ισπανίας, "κράζοντας" όποιον είναι υπεύθυνος της αναλγησίας για το θέμα της Αγίας Μαύρας.

Δεν είμαι καν Ζακυνθυνός, αλλά θεωρώ οτι το νησί αξίζει κάτι καλύτερο απο αυτά που ισχύουν.


Ευχαριστώ,
Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο που πρόσεξα διαβάζοντας ξανά την επιστολή:

Για ποιό λόγο υπάρχει μέσα στην εκκλησία η φωτογραφία της Όλγας? Πρώτη φορά ακούω πως μέσα σε εκκλησία αναρτάται φωτογραφία ευεργέτη. Δηλαδή οι πιστοί του χωριού που αφήνουν στο παγγάρι κάτι απο το υστέρημά τους τι θα έπρεπε να είναι? (η Όλγα έδωσε απο αυτά που της περίσευαν, και πάλι της έμειναν πολλαπλάσια για να ζήσει μια πλουσιοπάροχη ζωή).

Ο εν λόγω κύριος γράφει "Μεγαλειοτάτη-Μεγαλειότατε", "η Προ-γιαγιά σας..." , "...σημαντικές Δικές Της δωρεές" , "...την φωτογραφία Της..." κλπ.

Ας του πει κάποιος οτι ο Κωνσταντίνος ΔΕΝ είναι πλέον βασιλιάς και ΔΕΝ πρέπει να προσφωνείται μεγαλειότατος (η Σοφία καλώς ή κακώς είναι βασίλισσα της Ισπανίας). Ας του πει κάποιος πως η Όλγα δεν είναι κανένας θεός, και ως εκ τούτου τα άρθρα , τα επίθετα και οι αντωνυμίες δεν πρέπει να γράφονται με κεφαλαία γράμματα.


Τέλος, (επειδή τον πιάσαμε απ'τα μούτρα) οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι δικαίωμα του καθενός. Όμως, αν αυτός εκπροσωπεί μια μερίδα της τοπικής κοινωνίας, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε όσα γράφει και σε οσα λέει, γιατί πολλοί απο εκείνους που εκπροσωπεί ίσως να μην είναι σύμφωνοι. Θα έπρεπε λοιπόν να γράψει την επιστολή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και μόνο.

Ας του τα πει όμως κάποιος ολα αυτά.



Χ.Θ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
Καλά τα λέτε και συμφωνώ απολύτως σε όλα. Μη μου πείτε όμως πως στα δικά σας τα μέρη συμβαίνουν άλλα! Πχ. πως οι Δήμαρχοι είναι εκτός κομμάτων; ΄Η πως δεν υπάρχει κανείς "κλέψας του κλέψαντος;". Επειδή η Ζάκυνθος δεν είναι παρά μια εικόνα του Νεοελληνικού Βιλαετιού και του μοιάζει! Η διαφορά είναι πως εμείς μέχρι και πριν από 5Ο χρόνια είμαστε η μέρα με τη νύχτα, σε σχέση με σήμερα. Αλλά αυτά είναι τα τυχερά της Ιστορίας. Όμως αφού εγινήκαμε όλοι πια μια από τα ίδια, δεν βάζουμε όλοι από ένα χεράκι "σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα";, που λέει και ο Επτανήσιος Ποιητής; Όχι εκείνον του Πασόκ, εννοείται,αλλά εκείνον της διαφάνειας, της ηθικής και της ουσιαστικής Δημοκρατίας. Φυσικά, όχι εκείνης, που υπερασπίζονται τάχα μου όλοι αυτοί οι "μπλα, μπλα, μπλα Δημοκρατία, μπα, μπλα, μπλα με εκλέξανε", που πιάνουν σήμερα τα έδρανα του Κοινοβουλίου!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως η Ζακυνθος αυτες τις μερες εχει πιασει τον "πατο του βαρελιου" κι αλλο δεν παει, βαρειτε λοιπον μπας και ξυπνησουμε απο το ληθαργο και αποφασισουμε οτι αξιζουμε κατι καλυτερο απ αυτο που μας σερβιρουν οι τοπικες φατριες των κομματων, ως τους αξιοτερους να τα εκπροσωπουν στις εκλογικες διαδικασιες. Ο Λιμεναρχης, ενας ανθρωπος με ουσιαστικα "δεμενα" χερια λογω της ιδιοτητας του, κανει τουλαχιστον μεχρι εκει που του επιτρεπεται και ισως ανθρωποι σαν κι αυτον που δεν εξαρτωνται απο τις τοπικες φατριες να μπορουσαν να κανουν τουλαχιστον τα απλα...

Υ.Γ. Ουτε τον προτεινω τον ανθρωπο ουτε και του το ευχομαι, αλλα καθε φορα που βλεπω το λιμανι να εχει συνελθει απο την εγκαταλειψη και το μονο που του λειπει ειναι το βημα εμπρος, ζοχαδιαζομαι...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κύριε Βίτσο,

ειλικρινά μακάρι τα κακώς κείμενα που αναφέρατε να ίσχυαν μόνο στο νησί της Ζακύνθου. Τουλάχιστον τότε θα είχαμε μόνο μια περίπτωση για να ασχοληθούμε και θα ήταν πολύ εύκολο να τη διορθώσουμε.

Δυστυχώς όμως (όπως αναφέρατε κι εσείς) το φαινόμενο είναι γενικό. Και βέβαια ισχύει το ίδιο και στον τόπο μου (ειδικά στα πλαίσια της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης). Η απάντησή μου όμως είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το θέμα του blog.

Πρέπει κάποια στιγμή οι απλοί πολίτες να καταλάβουν οτι έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη απο τους κατέχοντες την εξουσία. Και σίγουρα η δύναμη αυτή δεν είναι μόνο η των τεσσάρων χρόνων περιοδική ψήφος.

Κάτι άλλο , εξίσου σημαντικό, που συμπέρανα και το οποίο με ενόχλησε, είναι πως το άτομο αυτό, αν και επιστήμονας, πιθανόν να μη διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για να προσφέρει ενεργά στα κοινά. Μού έδωσε την εντύπωση ενος ατόμου δογματικού, προσκολλημένου στην κομματική ιδεολογία, με όραμα την κυριαρχία του κόμματος πρώτα απ'ολα.

Είναι ολοφάνερο πως οι απλοί πολίτες έχουν ανάγκη απο άτομα δραστήρια, διαλακτικά, άτομα που θα κάτσουν να ακούσουν και να συζητήσουν, άτομα που θα αναθεωρήσουν απόψεις αν έχουν άδικο, άτομα με ουσιαστικά οράματα. Μακάρι να βρεθεί έστω ενα απο αυτά τα άτομα (γιατί σίγουρα βρίσκονται κάπου εκεί έξω και κυκλοφορούν ανάμεσά μας.


Ευχαριστώ,
Χρήστος Θεοδωρακάκος - όχι ανώνυμος :)

Unknown είπε...

Για άλλη μια φορά ο Ατσάραντος δείχνει πόσο μικρός και αστείος είναι.

Καταρχάς ο Βολταίρος είχε πεί ότι"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες''
Παρατηρώ λοιπόν την έλλειψη σεβασμού μέσα απο το δημοκρατικο προοδευτικό σας και καλα blog, σε μια οποιαδήποτε θέση.

Δεν έχετε υποδείξει όμως τέτοια ευαισθησία σε άλλα θέματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ξέρω απο που παίρνετε εντολές, ακούγεται ότι πίσω απο εσάς είναι η εφημερίδα Ημέρα τση Ζακυνθος και ο Στίγμα

Δεν ξέρω αλλα κάποια στιγμή ίσως πέσουν οι μάσκες που κρύβουν το blog σας.

Μέχρι τοτε α βγαίνω να σας στα χώνω γιατί δεν ανέχομαι ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ,ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ νοοτροπίες απο συμπατριώτες μου.

Φιλιά πολλά Μιχάλη
Ξέρεις Εσύ:)

Ανώνυμος είπε...

Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το έργο (λαμβάνοντας υπόψην το τελευταίο post...)

Ααααα ναι!!! Στο μπλογκ της ιδιαίτερης πατρίδας μου.

Πάρτε το λινκ και δείτε τι λεγόταν πριν κανά χρόνο με αφορμή ενα θέμα που είχε αναρτηθεί:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4107218964430054559&postID=2187011721269846099

και υπάρχουν και άλλα παρόμοια.


Το είχα πει και τότε σε εκείνο το μπλογκ, θα το πω κι εδώ μιας και ξεκίνησα να διαβάζω το μπλογκ του ατσάραντου: Δείχνουν στο χαζό το φεγγάρι κι εκείνος κοιτάζει το δάχτυλο.

Το τελευταίο πράγμα που θα με ένοιαζε θα ήταν αν κάποιος φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα του τόπου μου με καυστικό τρόπο.


Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Προς παιδί της πλατείας βλέπω ότι βελτιώθηκες αισθητά στην ορθογραφία.
Προφανώς θα έχεις καθηγήτρια στο σπίτι.
..............TARATSAS.............

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=SRh8-fWP55g&feature=related

Αφιερωμένο στο παιδί τις πλατείας

………….TARATSAS…………..

Unknown είπε...

Taratsas επειδή είσαι και εσύ όπως και εγώ λάτρης του you tube.

Aφιερωμένο αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=eueskn-jfPM

Δώστε βάση στους στίχους...

Πολλά φιλιά:)