Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Για κάποιους Ζακυνθινούς είναι πιο σημαντική η εικόνα του νησιού στα μάτια των τουριστών...


...απ’ ότι η υγεία των παιδιών τους. Πώς να εξηγηθεί ότι σήμερα, παραμονές της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, κάποιοι ξύπνησαν και συμμετείχαν στη διαδήλωση μπροστά από τη Νομαρχία; Μερικοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες ήταν ένθερμοι οπαδοί, ψηφοφόροι και χειροκροτητές του Νομάρχη και του Δημάρχου. Είναι οι ίδιοι που ήταν και είναι μέλη Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβουλίων, μέλη Οργανισμών και συλλογικών οργάνων. Είναι αυτοί που ο κόσμος τους ψήφισε για να λύσουν τα προβλήματα του νησιού. Τώρα που η απειλή του αμάζευτου σκουπιδιού αγγίζει την τσέπη τους, τώρα ξεσηκώθηκαν. Όλο το χειμώνα που τα παιδιά τους έπαιζαν μέσα στη βρώμα, πάνω στις ξεσκισμένες σκουπιδοσακούλες, δεν έλεγαν ούτε κουβέντα. Αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της Ζακύνθου, τα τελευταία 10 χρόνια, αυτοί οι ίδιοι νομίζουν ότι συμμετέχοντας σε μια διαμαρτυρία θα αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους. Δυστυχώς για αυτούς, η Ζάκυνθος είναι μικρή και ο κόσμος τους γνωρίζει σαν κάλπικες δεκάρες. Και δυστυχώς πρόκειται για “κάλπικες δεκάρες”!

5 σχόλια:

TO BROKOLO είπε...

Στην κοινωνία των σκουπιδιών, το πιο βρομερό και άθλιο σκουπίδι κερδίζει την αρχηγία! That’s fucken democracy my friend! Και τότε ο αρχηγός λέει: "σκάσε και μύριζε σκουπιδάκι!"

kostas είπε...

θα πω και γω την αποψη μου και ας θεωρηθει αιρετικη.
καταρχην παιρνω σαν αξιωμα(αν και ευκολα αποδεικνυεται)οτι το ιδιο το κρατος,επιτηδες φροντιζει να εχουμε αναγκες....
σε θεματα υγειας,παιδειας,οκονομικα,δικαιοσυνης και γενικοτερα σε ολα τα θεματα...

τι κανω σαν πολιτης λοιπον?
εκτος απο να τα λεω σε αυτια κλειστα, απο που εως που με υποχρεωνετε να υποκαταστησω υπηρεσιες και ελεγκτικους μηχανισμους ,για τους οποιους καθημερινα φορολογουμαστε?
δηλαδη
πρεπει να κανω τον αστυνομο,επειδη το κρατος φροντιζει να μην υπαρχουν οσοι πρεπει,

να κανω τον εφοριακο,για να κοιταζω τους αιρετους πως διαχειριζονται το δημοσιο χρημα,

να κανω τον δικαστη που δεν αποδιδει εγκαιρα και δικαια δικαιοσυνη,

να κανω τον πυροσβεστη,τον λιμενικο,τον,τον,τον,τον......

και ερχοσαστε να πειτε στον καθενα μας για τις επιλογες του τις πολιτικες...
ρωτησατε ομως τον κοσμο ,με ποιο κριτηριο ψηφιζει?

η οικογενεια του συμβασιουχου ,εσεις με ποιο κριτηριο του λετε να ψηφισει?

του αδιοριστου?

των υπαλληλων σκοτεινων εταιρειων του δημου( καημενε Χαρη θα τα ριξουν ολα πανω σου...),

του φτωχου-που τον πηραν με ενα στρατσοχαρτο-για μαζευει σκουπιδια ?

θα μου πειτε τωρα ,μα δεν ειναι ολοι συμβασιουχοι και ολοι εχουν αναγκες...
σωστα,παμε τωρα στους αλλους...

καταλαβε τε το:
μεγαλωσα σε ενα γαμ....ενο κρατος που ολα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ .
το μονο που απαγορευεται ειναι τα ναρκωτικα επειδη δεν μπορουν να τα φορολογησουν...
μεγαλωσα με αυτην την πραγματικοτητα...
και ζητατε απο τον καθενα μας να γινει ιεραποστολος....
να μην χτισω παρανομα,να μην λαδωσω,να μην κλεψω το κρατος, (τον πρωτο κλεφτη),να μην διορισω το παιδι μου γιατι ταχα καποιο αλλο εχει αναγκη κτλ,κτλ,κτλ....

κυριοι με εκπαιδευσατε ετσι τοσα χρονια
και τωρα μου ζητατε και τα ρεστα....

υπαρχουν και οι αλλοι ομως.
αυτοι που ωριμα ζυγισαν καποια πραγματα εκανας τις επιλογες τους και ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ,γιατι αλλες φορες δεν μπορουν,ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ....
τωρα τελευταια προσπαθω και γω...

τελειωνοντας ,
θελω να πω,οτι κατα την γνωμη μου η εννοια της συλλογικης ευθυνης εχει τουλαχιστον παρεξηγηθει σκοπιμα.
οχι βρε παιδια ,μην τσιμπατε.δεν φταιμε ολοι...αναλογικα, ισως ναι...
και εξηγουμαι:
πολιτικες συμπεριφορες που μας εβλαψαν σαν κοινωνια ,σαν πολιτες και σαν ατομα,ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ...
και ας ειναι ο κουμπαρος μας,ο ξαδελφος μας ,ο γειτονας μας,ο πελατης μας η τελος παντως ο εκλεκτος του κομματος μας...

το αντεχουμε να το δουμε σε πρωτη φαση?
αν ναι εχουμε κανει ενα βημα μικρο..
εχω ομως ελπιδες γιατι οι πιτσιρικαδες ισως μας προσπερασουν.....

Ανώνυμος είπε...

Το χειροτερο ακομα Κωστα ειναι οτι το "προοδευτικο" (οχι κατ' αναγκη και πολιτικα), κομματι της Ζακυνθου, αναλισκεται σε κουβεντες περιχαρακωνοντας τον μικροκοσμο του, ελπιζοντας να ξεχωριζει απο την πλεμπα, τους ταγκαρους, ξεχνωντας οτι οταν αυτοι που μπορουν να πανε την κοινωνια μπροστα εξαφανιζονται σε "Πορτοκαλια" και αλλους επαναστατικους χωρους του νησιου, εκει ξεφυτρωνουν και η ρεμουλα και η απατη.
Πιθανον καθε ανθρωπος πανω σ' αυτο το νησι να εχει γλυψει, παρακαλεσει, λαδωσει για καποιο λογο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να επιμεινουμε στον κατηφορο, επειδη κανεις μας δεν ειναι αναμαρτητος.

Μαμά Μαρία είπε...

Τι που ποιος?Τώρα συγνώμη αλλά το ¨πορτοκάλι¨ τι σχέση έχει με όλα αυτά?Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι χώροι σαν αυτον που ανέφερες και κανα δυο-τρείς άλλοι αγαπητέ μου και μπορεί να παέι εκεί ο τουρίστας να περάσει καλά χωρίς να τον κλεψουνε ή να τον δηλητηριάσουνε!!!Και δεν κατάλαβα δηλαδή για να κάνει κάποιος την επαναστασή του πρέπει να τρώει μπριτζόλες και κοψίδια?????? Και απο που ξέρεις οτι σε αυτούς τους ¨επαναστατικούς χώρους¨ συχνάζουν ¨προοδευτικοί¨ τύπου δήθεν και δεν ξέρω και γω τι άλλο?Μήπως έχεις πάει και συ?

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δεν καταλαβες τι γραφω:
Το Πορτοκαλι σαν μαγαζι ειναι μια χαρα, οαση ευπρεπειας και στυλ.
Ακριβως γι αυτο
"καθαγιαζονται" συχναζοντας σε μαγαζια που εχουν μια κουλτουρα για μπορουν να ταυτιζονται με την υποσταση του χωρου, αυτοι που εγω τους χαρακτηριζω, "προοδευτικους της ταμπελας". Μαλιστα αυτο που προσπαθω να επισημανω ειναι οτι σε μια στιγμη που το νησι βρισκεται στις χειροτερες στιγμες του, ο ρολος καθε προοδευτικου ανθρωπου ανεξαρτητως πολιτικου χωρου, ειναι να βγει απο τις "οασεις" κουλτουρας και να κανει κατι για το νησι του.
Στιλιτευω οχι τους χωρους αλλα τους ανθρωπους που ενδιαφερονται να ξεχωριζουν απ' το πληθος χρησιμοποιοντας τους χωρους σαν πολιτιστικο αλλοθι για την δικη τους φελλη υποσταση.
Μηπως δεν εχετε αντιληφθει οτι ο "τυπος" ενος χωρου δεν σημαινει απαραιτητα οτι ολοι οι συνδετημονες του ειναι "πολιτιστικη ελιτ" του νησιου?
Οσο για την λογικη της ζωης σε "οασεις επειδη τριγυρω υπαρχει ερημος" εγω δεν συμφωνω. Η οαση χρησιμευει για ξεκουραση οχι για αποσυρση.
Κατα τα λοιπα αν δεν εγινα ακομη κατανοητος απο καποιους ή αν διαφωνουν μαζι μου, λυπαμαι γιατι εκαι που πηγαινει η κατασταση στο νησι, αυτοι οι ιδιοι στο μελλον θα βιωσουν και την δικη τους ερημοποιηση.
Υ.Γ.(Αληθεια marakayba μιας και συχναζεις στο χωρο μπορεις 'η οχι να ξεχωρισεις τους "αποσυρθεντες" απο τους "δηθεν"? Ή δεν εχει σημασια αρκει να απολαμβανουμε τον δικο μας τροπο ζωης με λιγους και εκλεκτους γυρω μας, αισθανομενοι ταυτοχρονα "λιγο πιο πανω και εξω" απο την καθημερινη σκουπιδοζωη?)