Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Έκτακτο Δελτίο. Ανεμοστρόβιλος στην περιοχή ΚΤΕΟ στις 17:00.

Video post by SW8KOP:



Ο ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε από το νότιο τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου, κινήθηκε βόρειο-ανατολικά, κατέστρεψε το εγκαταλειμμένο κτήριο Κατσαρού στο δρόμο του ΚΤΕΟ, πέρασε το λόφο, έφτασε στο Περίπτερο Καλαμακίου και ανεβαίνοντας προς το Αργάσι εξασθένησε. Μια εξηντάχρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου και από εκεί μεταφέρθηκε στις 23:30 με C-130 στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, στην Πάτρα. Η γυναίκα τραυματίστηκε έξω από το σπίτι της και η κατάστασή της είναι κρίσιμη.
Σε μια ευθεία 2000 μέτρων ο αέρας παρέσυρε τις κεραμοσκεπές από 10 περίπου σπίτια, διέλυσε την προκάτ έκθεση του Κατσαρού, ξερίζωσε πολλά δέντρα, έκοψε στύλους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, μετακίνησε για δεκάδες μέτρα αυτοκίνητα και προκάλεσε πολλές ακόμη μικρότερες ζημίες.
Μεγάλη περιοχή του Καλαμακίου θα παραμείνει χωρίς ρεύμα απόψε το βράδυ.

Οι αρχές, όπως συνήθως, ήταν απούσες, ενώ παραλίγο να έρθουν στα χέρια κάτοικοι και πυροσβέστες. Δυναμικό παρόν έδωσαν δεκάδες περίεργοι Ζακυνθινοί με τ' αυτοκίνητά τους, που μποτιλιάρισαν όλους τους γύρω δρόμους. Ίσως γι' αυτό δεν μπόρεσαν να φτάσουν επί τόπου οι αρχές!