Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Μια προσεκτική ματιά σε όσα έγιναν σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία…

…με τη διαμαρτυρία ακτιβιστή δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια αφής της ολυμπιακής φλόγας, μπορεί να προκαλέσει ορισμένα σχόλια, από γκρινιάρηδες ανθρώπους σαν εμένα. Στην πρώτη φωτογραφία ο ακτιβιστής, μέσα στο πλήθος σηκώνει ένα μαύρο πανό, που απεικονίζει τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους με τη μορφή χειροπέδων. Το πλήθος τον κοιτάζει, οι επίσημοι τον κοιτάζουν, οι αστυνόμοι τον κοιτάζουν αλλά κανένας δεν κάνει κάτι. (Μαύρη σημαία με άσπρα σύμβολα, οπαδός του ΠΑΟΚ θα είναι, σκέφτηκαν!)


Αφού κανένας δεν αντιδρά, αυτός σηκώνεται και με το πανό ξεδιπλωμένο διασχίζει τα 50-60 μέτρα που τον χωρίζουν από τον ομιλιτή που βρίσκεται στο βήμα. Μόλις φτάνει στο οπτικό πεδίο του τηλεοπτικού φακού, που μεταδίδει ζωντανά την τελετή σε όλο τον κόσμο, εμφανίζεται ένας μικροκαμωμένος αστυνομικός που προσπαθεί, από τη μια να μην του πέσει το πηλήκιο, από την άλλη να απομακρύνει τον διαδηλωτή. Μετά πλακώνουν δύο-τρεις γραβατάκηδες, το πηλήκιο κείτεται στο ιερό χώμα και ολοκληρώνεται η απομάκρυνση του ταραξία.


Και τώρα είναι το καλύτερο! Αφού ο δράστης απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν πριν τον οδηγήσουν στην κλούβα, τον αφήνουν να φωτογραφηθεί με το λάβαρο ανοιχτό. Να ‘χει και ο έρμος ο ακτιβιστής ένα αναμνηστικό από τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα!

Και ύστερα σου λένε ότι έχει χαθεί η παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία!