Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Ωραία πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Επιμελητήριο.

Αφού αντιμετώπισαν με απίστευτη τσαπατσουλιά και προχειρότητα τον διαγωνισμό για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών (μέχρι και συγκεκριμένη μάρκα έβαλαν στην προκήρυξη) και τη δημιουργία ιστοσελίδας και τηλεδιάσκεψης, προχώρησαν σε μία ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ και νόμιζαν πως “καθάρισαν”. Συνολικά, μαζί με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής επιχορήγησης, θα δαπανηθούν 83 χιλιάδες ευρώ για μηχανήματα, που πραγματική τους αξία δεν είναι ούτε η μισή, ενώ το πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, πάνω στο οποίο θα στηθεί η βάση δεδομένων των μελών του Επιμελητηρίου, διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ! Στον διαγωνισμό κατατέθηκε μια και μόνο προσφορά και καμία Ζακυνθινή επιχείρηση πληροφορικής δεν πήρε μέρος! Ίσως, γιατί η αξιολόγηση των προσφορών θα γινόταν με πολύ “μυστήρια” κριτήρια! 30% στα πτυχία, 30% στη εμπειρία, 30% στην έκθεση τεκμηρίωσης και 10% στο κόστος! Οι διοικούντες είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έτσι ξεκίνησε και ο Άκης. Με …ορθές επαναλήψεις.

2 σχόλια:

Ατσάραντος είπε...

Σχετικά με τα λεγόμενα του ατσάραντου (κοινώς σπίνου) στο Φύλλο 59 σελίδα 7, για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Το Επιμελητήριο Ζακύνθου διεκδίκησε με μελέτες και φακέλους υποψηφιότητας που κατέθεσε την υλοποίηση έργων από το πρόγραμμα Leader +,πράγμα το οποίο και επέτυχε.
Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν
1. Δημιουργία Website συνολικού προϋπολογισμού 33.029 ευρώ χωρίς ΦΠΑ
Για εξοπλισμό 11.529,14 ευρώ και για Μελέτες– Προγράμματα-Επεξεργασία-Εισαγωγή δεδομένων 21.500 ευρώ

2. Τηλεδιάσκεψη Τηλεργασία συνολικού προϋπολογισμού 26.200 ευρώ χωρίς ΦΠΑ
Για εξοπλισμό 14.200 ευρώ και για Μελέτες – Προγράμματα 12.000
Ο συνολικός προϋπολογισμός δεν είναι λοιπόν 83.000 ευρώ όπως από κακεντρεχή πληροφόρηση ή λάθος πρόσθεση γράφτηκε αλλά 59.229
Ούτε ο συνολικός προϋπολογισμός αφορά μόνο μηχανήματα αλλά, όλα τα προηγούμενα και στους δύο διαγωνισμούς.
Επίσης τα προγράμματα ανοιχτού κώδικα μπορεί να είναι δωρεάν αλλά τα προγράμματα ειδικών εφαρμογών που στηρίζονται σε αυτά δυστυχώς κοστίζουν ακριβά.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν όλες οι εταιρίες πρόσβασης και σχεδιασμού σε Ηλεκτρονικά Δίκτυα που θέλουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς , ακόμα και οι πρόσφατα εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο.

Ενώ ο νόμος δίνει το δικαίωμα ανάθεσης των 2 έργων, ΠΟΙΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΘΕΣΗ η διοίκηση του Επιμελητηρίου προτίμησε να προκηρύξει πρόχειρο διαγωνισμό όχι μόνο από δημοκρατική ευαισθησία αλλά για να δείξουμε ένα νέο ήθος και ύφος στη σαπίλα που διακατέχει το νησί μας χρόνια τώρα.
Η ορθή επανάληψη έγινε γιατί δεν είχαν γίνει όλες οι διορθώσεις στην αντιγραφή προκήρυξης άλλου Επιμελητηρίου, αντί του σωστού «ανάδοχος» είχε γραφεί η λέξη «σύμβουλος» και συγκεκριμένη μάρκα φωτοτυπικού διεγράφη και αποκλείστηκε.

Στο πρόχειρο διαγωνισμό κατατέθηκε προσφορά από τον κ. Χαλβατζάρα Δημήτρη Μηχανικο Η/Υ και κατόχου Διδακτορικού στο σχεδιασμό Ιστοσελίδων με τη συνεργασία καθηγητών Πανεπιστημίου και προσφορές από 1 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 4 εταιρίες πληροφορικής οι οποίες είναι μέλη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Τα «μυστήρια κριτήρια» της προκήρυξης ήταν,
30% στα πτυχία, 30% στην εμπειρία, 30% στην περιγραφή και τεκμηρίωση του έργου και 10% στην έκπτωση.
Η λύση του περίεργου αυτού μυστηρίου δίνεται με τον παρακάτω απλούστατο αλγόριθμο:
Δώσαμε βαρύτητα στην ποιότητα, όχι μόνο γιατί το Επιμελητήριο δεν κερδίζει την έκπτωση, αλλά γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κατάρτιση, η παιδεία, η εμπειρία και η γνώση γενικότερα, είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο μας και θα πρέπει αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να εξαργυρώνεται η αξία της.

Θα παρακαλούσαμε τη συντακτική επιτροπή του περιοδικού να ελέγχει τα κείμενα που δημοσιεύονται και να μην αδιαφορεί για τη ποιότητα της ύλης του περιοδικού, είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά με επιχειρήματα, αλήθεια και αξιοπρέπεια.
Σωστό θα είναι όταν δημόσια και εγγράφως κάνουμε μια καταγγελία να προσέχουμε, να ελέγχουμε καλά τις πληροφορίες μας και όταν αποδεικνύεται ότι κάναμε λάθος , να ζητάμε συγνώμη, γιατί με οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θα κατηγορηθούμε όχι μόνο για τα ψέματα μας αλλά και για ιδιοτέλεια.

Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια , ζητάμε τη κατανόηση όλων στα πιθανά λάθη που κάνουμε, θέλουμε όμως υγιή κριτική για να βελτιωθούμε, όχι τέτοια ανέντιμα κτυπήματα
Το Επιμελητήριο είναι σε καλό δρόμο, έχουμε όραμα ,έχουμε στόχους και προσπαθούμε να αναδείξουμε τον Επιχειρηματία και τη Ζάκυνθο μας.

Για το Επιμελητήριο Ζακύνθου
Ο Πρόεδρος
Κώστας Δ. Καποδίστριας

Ατσάραντος είπε...

Κύριε Πρόεδρε.

Σύμφωνα το προεδρικό διάταγμα 394/1996 αρ. 3 παρ. 5 οι διαγωνισμοί που προκηρύξατε ήταν και παρέμειναν -και μετά από τις δύο ορθές επαναλήψεις- φωτογραφικοί. Core2duo είναι εμπορικό λογότυπο και τέτοιους επεξεργαστές κατασκευάζει μόνο η εταιρία INTEL! Αν αυτό δεν λέγεται «φωτογραφική διακήρυξη» τότε πως λέγεται; (Οι διαθέσεις σας φάνηκαν από την πρώτη προκήρυξη όταν ζητούσατε συγκεκριμένη μάρκα φωτοαντιγραφικού.)

Γιατί αναφέρετε, ότι υπάρχουν “προσφορές από τέσσερις εταιρίες πληροφορικής οι οποίες είναι μέλη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου”, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατατέθηκε ΜΙΑ και μόνο προσφορά στην οποία αναφέρεται συνεργασία με μια και μόνο εταιρία; Γιατί ανακατέψατε προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών; Γιατί ο έμπορος που πουλά τηλεοράσεις και Η/Υ θα πρέπει να έχει Πανεπιστημιακό πτυχίο και Μεταπτυχιακό, προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει αυτόνομα στο διαγωνισμό; Γιατί αποκλείσατε μια μεγάλη μερίδα μελών σας; Πως δικαιολογείται το γεγονός ότι, για παράδειγμα στον τεχνικό εξοπλισμό για την τηλεδιάσκεψη, το κόστος αγοράς, σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα, είναι κάτω από 6.500€ + ΦΠΑ, ενώ εσείς τα προϋπολογίσατε με 14.218€ + ΦΠΑ; Ποιος αποφάσισε να κατασκευαστεί ολόκληρη η δικτυακή βάση δεδομένων του Επιμελητηρίου σε ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, που είναι ευάλωτο σε κάθε λογής κακόβουλες επιθέσεις; Γνωρίζουν τα μέλη του Δ.Σ ότι ιστοσελίδες, που χρησιμοποιούν προγράμματα ανοιχτού κώδικα, πέφτουν καθημερινά θύματα χάκερ, που αναρτούν τουρκικές σημαίες με ανάλογα εμβατήρια; Σε ότι αφορά στον υπολογισμό της δαπάνης, τον ΦΠΑ δεν τον υπολογίζετε; Έχει το Επιμελητήριο απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ; Η καταγγελία σας περί «σαπίλας» είναι ευπρόσδεκτη και αναμένουμε να αποκαλύψετε ποιες διοικήσεις του οργανισμού έκαναν αναθέσεις; Τα ζητήματα «ποιότητας», «αλήθειας», «αξιοπρέπειας», «ιδιοτέλειας» και «εντιμότητας» να τα έχετε καθημερινά στο μυαλό σας γιατί εσείς διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα. Δική μας, θεσμική υποχρέωση, είναι ο έλεγχος αυτής της διαχείρισης. Τις απόψεις σας για λογοκρισία, καλύτερα να μην τις δημοσιοποιείτε γιατί μπορεί να παρεξηγηθείτε, για τις τόσο “δημοκρατικές” θέσεις σας.
Ατσ@ρ@ντος