Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Δεκάδες υποθέσεις λαθροληψίας ηλεκτρικού ρεύματος...

...αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στο άμεσο προσεχές διάστημα αφού οι συλλήψεις, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ ακόμη και παρεμβάσεις σε οικιακούς ηλεκτρομετρητές βρίσκουν, μετά από ελέγχους οι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να καταγγείλουν τις περιπτώσεις για τα περαιτέρω. Παρότι η λαθροληψία ηλεκτρικού ρεύματο από το δίκτυο της ΔΕΗ είναι ποινικό αδίκημα, η οικονομική κρίση έχει φέρει πάρα πολλούς συμπολίτες μας να ρισκάρουν ακόμη και την ελευθερία τους, για δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναφορικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτήρια εντός σχεδίου, προβλέπεται ότι:

• Επιτρέπεται σε δώματα, στέγες, σκίαστρα, προσόψεις, αλλά και σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου.

• Αν έχουν ισχύ μικρότερη ή ίση των 10 κιλοβατωρών θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το Ειδικό Πρόγραμμα για τα κτήρια.

• Αν έχουν ισχύ μεταξύ 10 και 100 κιλοβατωρών θα πρέπει να γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες

• Αν έχουν ισχύ ίση ή μεγαλύτερη των 100 κιλοβατωρών θα απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας.

Η εγκατάσταση συστημάτων σε παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά κέντρα πόλεων και διατηρητέα κτήρια, απαιτείται επιπρόσθετα η γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ).

Για την την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτήρια εκτός σχεδίου, προβλέπεται ότι:

• Αν έχουν ισχύ μεταξύ 10 και 100 κιλοβατωρών θα πρέπει να γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και συνυποβολή τοπογραφικού διαγράμματος και αντίγραφου της οικοδομικής άδειας.

• Αν έχουν ισχύ ίση ή μεγαλύτερη των 100 κιλοβατωρών θα απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας και η συνυποβολή τοπογραφικού διαγράμματος και αντιγράφου της οικοδομικής άδειας.

Για την την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γήπεδα και οικόπεδα εντός σχεδίου, προβλέπεται:

• Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως της ισχύος του συστήματος.

Για την την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γήπεδα και οικόπεδα εκτός σχεδίου, προβλέπεται:

• Η κάλυψη του γηπέδου μέχρι 60%, χωρίς να απαιτείται η αρτιότητα ή η οικοδομησιμότητα. Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, ούτε έγκριση της αρμόδιας επιτροπής Πολεοδομικού & Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ)

• Ακολουθούνται απλούστερες διαδικασίες για την έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, με μόνα δικαιολογητικά μία σύντομη περιγραφή των εργασιών, καθώς και ένα τοπογραφικό σχέδιο με τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού.

• Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σημαντική διαμόρφωση εδάφους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους απαιτείται έγκριση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ).

Διαβάστε τις υπουργικές αποφάσεις (σε μορφή pdf) επιλέγοντας τους συνδέσμους στη δεξιά στήλη.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την εκτεταμένη λαθροϋδροληψία (για την οποία ποτέ δεν τιμωρήθηκε κανείς, νάναι καλά οι φιλάνθρωποι και συμπονετικοί αφιλοκερδείς αιρετοί μας), τώρα πάμε και στο ρεύμα. Πολύ ωραία! Πάλι θα μαζέψουν ανήθικες ψήφους κάποιοι, επεμβαίνοντας στο έργο της αμερόληπτης "δικαιοσύνης".

Εδώ οι αιρετοί μεγαλοκαταχραστές του δημοσίου χρήματος και οι σκανδαλοποιοί ιεράρχες - κτηματομεσίτες - μπίζνεσμεν - οφσορίστες κυκλοφορούν ελεύθεροι, με το μικροκλέφτη του ρεύματος θα τα βάλουμε τώρα; Όχι βέβαια, θα μας ψηφίσει και θα τον γλιτώσουμε από το Νόμο.

ΑΙΧΜΗΡΟΣ είπε...

…ο διευθυντής πάντως έχει πιαστεί πολλές φορές «σε θέση οφσάιντ»!

Ποιους τελικά ωφελούσαν τα στραβά μάτια που έκανε η υπηρεσία?

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»!!!