Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η επιστολή του Μητροπολίτη στο Νομάρχη Ζακύνθου...

...που τον εκθέτει για τη διαδικασία που επέλεξε, αλλά το κυριότερο αφήνει πολλά ερωτηματικά για το ύψος του ποσού, που η Νομαρχία θα δαπανούσε για την αγορά του οικοπέδου. Τρία εκατομμύρια ευρώ για 15 στρέμματα στο Ρόιδο ή ένα εκατομμύριο ευρώ για 16 στρέμματα δίπλα στην πόλη; Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε για την απόφαση Σας να αγοράσετε οικόπεδο για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών σας. Λόγω, προφανώς, των προετοιμασιών των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο μας, διέλαθε της προσοχής μας η προηγηθείσα διαδικασία και ΜΟΝΟΝ εκ του θορύβου που δημιουργήθηκε λάβαμε γνώση. Θα μπορούσαμε να εκφράσουμε την απορία μας, πώς δεν ενημερώθηκε η Εκκλησία, όταν είναι γνωστό, ότι κατά καιρούς έχει προσφέρει αδαπάνως προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνον τεράστιες εκτάσεις, προς όφελος της Ανάπτυξης του τόπου μας. Αν χρειαστεί, θα απαριθμήσω όπου δει. Με την παρούσα προσφέρουμε στη θέση, όπου ανεγείρεται το νέο Νοσοκομείο, έκταση 16 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, αντί του ποσού του ενός εκατομμυρίου(1.000.000 ευρώ). Έτσι, η μεταξύ δύο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αδιάβλητη πράξη θα εξασφαλίσει την ενότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με μικρότερο αντίτιμο, θα αποκτήσει μεγαλύτερη και καθαρή έκταση για τις ανάγκες της».

Υ.Γ. Αλάτι στην πληγή η τελευταία πρόταση του Μητροπολίτη, περί αδιάβλητης πράξης μεταξύ των δύο νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αλλη μια φορα ο δεσποτης εδειξε την μεγαλη καρδια του το ποσο αγαπαει τον τοπο του!!!!!!!!ειναι πολυ που τον βριζουν τον φοβουνται γιατι τα λεει εξω απο τα δοντια..θα τον κατηγορησουν πως πουλαει την περουσια της εκκλησιας. να την αφησει στους αχριστους και αχαριστους που εκμεταλεβουνται την περουσια της εκκλησιας ουτε μια μπουκαλα λαδι ο λογος εχει δεν πανε στον αγιο καλα καλα δεν ξερω αν κανουν το σταυρο τους να πουν ενα ευχαριστο!!!!!!!!να κατηγορουμε καποιον ειναι ευκολο να ανοιξουμε το στομα μας πουμε ενα καλο για ανθρωπο δεν καλο.εχει φτιαξει πολλα πραγματα ο δεσποτης και εχει βοηθησει παρα πολλους ας παρουν μερικει παραδειγμα προς μιμησει ειναι ο ανθρωπος.το χρημα ειναι γλυκο καλα ειναι να γλειφεις αλλα να κανεις και κατι οχι μονοφαγια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ημουν, ειμαι και θ α ειμαι fun club Δεσπότη.
Φιλώ την δεξιά και αριστερά χείρα σας.
ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.................

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ???

Ανώνυμος είπε...

Ποιος παει στοιχημα οτι θα αγορασει και τα δυο οικοπεδα. Εκει στη Νεα Δημοκρατια γιατι δεν μιλανε; Γιατι τιμιοι Νεοδημοκρατες αφηνουν τα λαμογια να κατακλεβουν το δημοσιο χρημα; Γιατι δεν ενημερωνουν τον Προεδρο; Γιατι αφησαν Πεττα και Ακη να εξελιχθουν σε μαστιγα του τοπου και τωρα αφηνουν να εξελισεται και νεα επιδημια; Ακουει κανενας τιμιος γαμωτο;

Ανώνυμος είπε...

Πώς θάθελα να είχα ΕΝΑ & ΔΥΟ & ...πάει λέγοντας οικόπεδα!
Τόσα και άλλα τόσα του χρειάζονται λέει του Γάσπαρου,για ποιό λόγο δεν μας μαρτυράει, αυτός και η παρέα του.Για την ανάπτυξη της Ζακύνθου λέει κόπτεται.
Ποιός να μας ακούσει φίλε μου,δεν βλέπεις τι γίνεται σε Υπουργικό επίπεδο και η κάλυψη άπλετη απο τον Πρωθυπουργό.
Αυτοί ήρθαν να φάνε όσα προλάβουν, αλλοίμονο σε μας.