Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ουσιαστική η συμβολή των υδρομεταφορέων και στη διατήρηση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!Εκτός, φυσικά, από τη συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού!
(Νόμιμα ή παράνομα δεν έχει σημασία γιατί στη Ζάκυνθο, εδώ και χρόνια, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.) Νομαρχία και Σύνδεσμος Ύδρευσης, αποδεχόμενοι την ανικανότητά τους να φέρουν το νερό στα σπίτια μας, έχουν εκχωρήσει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ιδιώτες και υπογράφουν συνεχώς άδειες για νέες γεωτρήσεις. Δεν είναι να τους αδικεί κανείς. Το χάλι που μας περιτριγυρίζει, το έχουν ονομάσει “ανάπτυξη”!

1 σχόλια:

FILELEYTHEROS_154 είπε...

Ψυχραιμία Ατσάραντε!

Και οι ιδιώτες έχουν κάποιο ρόλο να παίξουν. Και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Και εσύ ιδιώτης είσαι.
Το θέμα είναι πώς θα βοηθήσουν καλύτερα και ακόμα πιο σημαντικό είναι το αν θα πρέπει να γίνονται γεωτρήσεις. Οι γεωτρήσεις επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Ιδανικά το νερό θα πρέπει να ανακυκλώνεται και να συγκρατείται το βρόχινο νερό.
Και τα δύο χρειάζονται επενδύσεις και τεχνογνωσία που το Κράτος δεν έχει πόσο μάλλον οι τοπικοί ΟΤΑ.

Τι πιστεύεις ότι θα γινόταν αν στην τωρινή κατάσταση δεν υπήρχαν υδροφόρες; Θα σκοτωνόντουσαν οι Ζακυνθινοί μεταξύ τους για το ποιος θα πρωτοπάρει το λίγο νερό που θα έδινε το δίκτυο