Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ολόκληρες κούτες CD, με ηχογραφημένες συνομιλίες...

...έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία, προϊόντα 4μηνης παρακολούθησης, που στοιχειοθετούν βαριές κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις στη Ζάκυνθο. Σε καθημερινή βάση, εδώ και τρεις ημέρες, όσοι είχαν μιλήσει στο κινητό, έστω και για τα "χρόνια πολλά" με κάποιον κατηγορούμενο, καλούνται στην Αστ. Δ/νση Ζακύνθου, για κατάθεση. Δεκάδες έχουν ήδη καταθέσει, ενώ οι φωνές από τις "επίμονες ερωτήσεις" των ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών, που ήρθαν από την Αθήνα κάτω από απόλυτη μυστικότητα, ακούγονται μέχρι την παραλία! Σήμερα είχε αποκλειστεί η οδική πρόσβαση στα δικαστήρια, καθώς περισσότεροι από 20 κατηγορούμενοι οδηγούνταν στην ανακρίτρια, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί και αύριο. Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, είναι η περιγραφή ενός αντιδημάρχου που έτυχε να είναι παρόν σε μια διαδικασία σύλληψης. «Καμιά δεκαριά δίμετρα ντερέκια, με αυτόματα όπλα, ντυμένοι στα μαύρα, εισέβαλλαν στο χώρο και με κραυγές διέταζαν τους παρευρισκόμενους να πέσουν κάτω, με τα πρόσωπα στο χώμα και τα χέρια ανοιχτά πάνω από το κεφάλι. Και μόνο που τους άκουγες καταλάβαινες ότι αυτοί δεν παίζουν». Είκοσι λεπτά με τα μούτρα στο χώμα ήταν ξαπλωμένος ο αντιδήμαρχος και παρότι τους είπε την ιδιότητά του 4-5 φορές, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί! Παρόμοιο, ψαρωτικό περιστατικό συνέβη με δικηγόρο που με τον αέρα του μεγαλοδικηγόρου έσπευσε να μεταβεί στο Α.Τ Ζακύνθου για πελάτη του, αλλά έπεσε πάνω σε έναν "τοίχο"! Όσοι δε, είχαν την “τύχη” να έρθουν σε τετ-α-τετ με αυτούς τους αστυνομικούς δήλωναν πρόθυμοι να ομολογήσουν ακόμη και τη δολοφονία του …Κένεντυ!
Άραγε αναμένονται ανακοινώσεις ηχηρών ονομάτων;

18 σχόλια:

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

QUIZ!

POIO ATOMO H ARXIGOS TIS SPIRAS PARISTANE TON MBRABO TOU KOUGIA????

akispapas είπε...

APOMENH STI GADA NA KANEI KAI MIA EXIPTRETISH KAI STH TROXAIA AFOY DE MPOROYN NA EKTETHOYN OI TOPIKOI KAI DE XRIAZETAI POLY NA KOPIASOYNE MONO APO TA TOYRISTIKA LEFORIA POY BIBLIA REPO TA EXOYNE OI IDIOKTITES STA GRAFIA TOYS TO AKOYS NIONIO

rouf είπε...

AYTO POY ANAFERE O ATSARANTOS GIA TON ANTIDHMARXO EINAI MIA KALH IDEA GIA XRHSH STO MELLON.

THN ORA THS ORKOMOSIAS NA TOYS THN PEFTOYN ME TON IDIO TROPO GIA KANA MISAORO KAI META NA TOYS LENE

"GIA NA KSEREIS TI THA SYMVEI EAN KANEIS TIPOTA LATHOS OSO THA EISAI DHMOSIOS YPALLHLOS"

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ .
ΑΡΑΓΕ , ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ CDS ΜΕ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΕΣ , ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ ΕΕΕΕ ;

Μaria είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξάρθρωση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων με δράση στη Ζάκυνθο και Αττική
Έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δεκατρία (13) άτομα, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον τριάντα ενός (31) ακόμα ατόμων .
Άλλα πέντε (5) άτομα συνελήφθησαν χθες και σήμερα στη Ζάκυνθο, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο των ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, με δράση στη Ζάκυνθο και Αττική.
Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων είναι μέχρι στιγμής δεκατρία (13) άτομα (δώδεκα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας), ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον τριάντα ενός (31) ακόμα ατόμων, για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις ή σε άλλες μεμονωμένες παράνομες πράξεις.
Σημειώνεται, ότι όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα οι δύο πολυπληθείς εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν, την τελευταία τουλάχιστον τριετία, κυρίως στην περιοχή της Ζακύνθου, αλλά και της Αττικής, με έντονη και συνεχή δραστηριότητα στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, σε εκβιάσεις, «προστασία» νυχτερινών κέντρων και τοκογλυφία.
Ειδικότερα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, με την ίδια ή εναλλασσόμενη σύνθεση, προέβαινε στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, κάνναβη, ecstasy, MDMA), σε εμπορία όπλων, σε εκβιάσεις κατ’ επάγγελμα για παροχή «προστασίας» σε βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην περιοχή της Ζακύνθου και σε τοκογλυφία. Η δεύτερη προέβαινε αποκλειστικά στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης), ενώ και οι δύο οργανώσεις επένδυαν τα παράνομα έσοδα, στην αγορά πολυτελών σκαφών και οχημάτων.
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα ακόλουθα:
* εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική οργάνωση.
* διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης.
* εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), οι διασυνδέσεις τους και οι μεταξύ τους σχέσεις και συνεργασίες.
* διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση τους πέραν των βασικών εγκληματικών ενεργειών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Επιπλέον, το μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, που σχεδίαζαν να απελευθερώσουν, είναι ημεδαπός έγκλειστος στις φυλακές, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για τις ληστείες στη Δ. O . Y . Ζακύνθου, την ALPHA BANK Ζακύνθου και την ALPHA BANK Αργοστολίου, που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Δεκέμβριο του 2010.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5865&Itemid=528&lang=

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

kinimatographiki h sylipsi tou enos sthn kilini apo ta nterekia tis eyp.....mhn tous laskarete katholou na ta xerasoun ola......

Μaria είπε...

Πάρτε σήμερα απο τα περίπτερα την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να δείτε τους πρωταγωνιστές κατά την προσαγωγή τους.

prasinomata είπε...

Ισχυει οτι ο ενας απο τους συλληφθεντες τους εφυγε και οτι το μεσημερι εγινε σε καποιο σπιτι ισχηρου τοπικου παραγοντα ερευνα για υλικο?

prasinomata είπε...

aw anartsei kapoion to arthro tis eleutherias giati den tin vrika pouthena.pleaseeeeeeeeeeee

prasinomata είπε...

to thema einai na dimosieutoun ta onomata ai oi fotografies tous

Μaria είπε...

@prasinomata
και για όποιον δεν πρόλαβε την εφημερίδα


http://www.mediafire.com/?wulfd9595i4tv21

Μaria είπε...

Το όνομα αξιωματικού του Λιμενικού, βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, στη δικογραφία μαζί με άλλα 43 άτομα που σχημάτισε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και αφορά τις δύο συμμορίες που εξαρθρώθηκαν και δρούσαν κυρίως στη Ζάκυνθο αλλά και στην Αττική. Οι εγκληματικές οργανώσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, ενώ το «μενού» της παράνομης δράσης τους, περιείχε εμπόριο ναρκωτικών, όπλων ακόμη και τοκογλυφία!

Η αποκάλυψη για τον επίορκο λιμενικό έγινε όταν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας το ειδικό μηχάνημα - «κοριό» παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του αρχηγού της μίας συμμορίας, διαπίστωσαν ότι μιλούσε με έναν αξιωματικό που του «κάρφωνε» όχι μόνο πότε θα γίνουν έλεγχοι από το Λιμενικό, αλλά και από την αστυνομία, προφανώς «ψαρεύοντας» πληροφορίες από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς εκείνοι να υποψιάζονται τι συμβαίνει...

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες για εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές.

Μaria είπε...

Το όνομα του οποίου ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα στεναχωρήσει πολλούς ,και απο εδώ μέσα,καθώς η εικόνα προς τα έξω ήταν κάτι παραπάνω απο θετική.
Πραγματικά όπως έλεγε και ο Αλέφαντος για τον Ίβιτς "θα πέσει το Καραϊσκακη".
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

prasinomata είπε...

afou deixnoun fotografies giati den anakoinonoun kai ta onomata gia na min leei o kathenas ta dika tou

rouf είπε...

@PERIKLIS
VRE PERIKLI OTI THES LES? TI DOYLEIA EXEI O LIMENARXEIS KAI TI DOYLEIA EXEI O DESPOTIS?

STA STROFADIA DEN APAGOREYETE SE KANENAN NA PAEI, APLA APAGOREYTE TO AGKYROVOLIO [ EKTOS APO PERIPTOSIS KERIKON FENOMENON POY EPIVALETE TO AGKYROVOLIO ]

rouf είπε...

@Periklis
Ego diavazo HMERA TSI ZAKYNTHOS kathimerina opos kai ton ERMH poythena den anaferei kaneis toys ayta poy les.

Mhn arxizoume tis sykofanties edo mesa, eipame hlektroniko kafeneio alla kai ligo sevasmo sta sovara themata poy yparxoun ayth thn stigmh sto Nhsi.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

ZANTELEAKS


O TYPOS KANEI DIMOSIES SXESEIS K POLLA POLLA DEN EXEI ANAFEREI ......THIMISOU PRWTOXRONIA SE GNWSTO CLUB TIS ZAKINTHOU POU PHGE NA GINEI ANTROPOKTONIA K OLOI KANANA TIS KOTES K DEN ANABERTHIKE POUTHENA TIPOTA.....DEN THA AKOLOUTHISOUME THN BROMEIA TOU TYPOU K MHN KANEIS THN KOROIDA K ESY....EFHMERIDES GIA NA SKOUPIZOUME TOUS KOLOUS MOU EINAI K OI DUO....

rouf είπε...

@PERIKLIS
DEN KSERO AN EINAI OI TOPIKES FYLLADES OPOS ANAFEREIS "GIA SKOUPISMA KOLOY" . THN KOROIDA DEN TIN KANO GIATI APLA DEN KSERO. ISOS NA EINAI TO EPIPEDO TOU TOPIKOU TYPOY STO EPIPEDO POY ANAFEREIS.

DEN GNORIZO GIA NA PARO THESI.