Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Με τηλε-προσφορές της τελευταίας στιγμής...

...προσπαθούν οι ξενοδόχοι να περιορίσουν τη χασούρα της φετινής σεζόν. Στα πρωινάδικα η Ζάκυνθος διαφημίζεται σε καθημερινή βάση χάρις στις προσπάθειες των επιχειρηματιών, που βλέπουν να έρχεται ο δυσκολότερος χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας. Από τη μία η άνευ προηγουμένου μείωση των Άγγλων τουριστών, από την άλλη η (εξ αιτίας φημολογίας σεισμών) συρρίκνωση της περιόδου των διακοπών των Ελλήνων, έχουν προκαλέσει ένα ασφυκτικό κλίμα στην τουριστική δραστηριότητα. Και δυστυχώς δεν διαφαίνεται κανένα φως στο τούνελ...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να δείς σε λίγο που θα τους πληρώνουνε να έρθουνε. Αλλά μέχρι τότε θα έχουμε φύγει και μεις...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τι να πω. Μπήκα στο blog και ανακάλυψα ότι είναι blogara! Συνεχίστε. Ερχομαι τακτικά στη Ζάκυνθο λόγω της δουλειάς. Σας έκλεψα και ένα σχόλιο (αυτό με την Κυλλήνη και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου) το οποίο θα δημοσιευθεί την Παρασκευή στην εφημερίδα μου στην Πάτρα (Κόσμος της Πάτρας).

Κωνσταντίνος Φλαμής
Δημοσιογράφος

Unknown είπε...

Βλέπω στο κοντινό μέλλον, κουπόνια δωρεάν διανυκτερεύσεων σε αθηναϊκές εφημερίδες...

Ανώνυμος είπε...

Τα παράπονά τους στο...Γάσπαρο.
Στις αποψινές ειδήσεις (Ε.Ρ.Ζ) επαίρετο οτι χάρι στη "μάχη"που έδωσε το χειμώνα η Νομαρχία στις Τουριστικές εκθέσεις κατάφερε να αλλάξει το "δείκτη τον ποιοτικό"(!!!) αντί 75% Άγγλοι έναντι 25% άλλων τουριστών,τωρα 75% "οι άλλοι" και 25% οι Άγγλοι.
Αμ πώς!!! (που θάλεγε και ο συχωρεμένος ο Χατζηχρήστος).

Ανώνυμος είπε...

iσως θα επρεπε η ξενοδοχει να σκεφτοταν λιγο νωριτερα .γιατι οταν περιμεναν τον αυγουστο να γδαρουν τον ελληνα ενω ειχαν τον καθε ξενο τουριστα με ψιχουλα!!!!!!
ο καιρος εχει γυρισματα τα μαθατε ηρθαν!!!!!μας περνει μπαλα δυστυχος ολους γιατι υπαρχουν ανεγκεφαλη.ισως μας χρειαζεται γιατι ετσι θα ξεκαθαριση το τοπιο!

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είναι μόνο πως περίμεναν τον Έλληνα τον Αύγουστο, για να τον γδάρουν, αλλά και παροχές μηδέν.
Λυπάμαι και ανησυχώ γι' αυτά που θα ζήσουμε στα επόμενα χρόνια, αλλά μην ξεχνάμε ότι στο μικρό τόπο μας, όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους κι αν δεν δουλέψει ο ξενοδόχος, δεν θα δουλέψει η καμαριέρα, ο εστιάτορας, ο έμπορος και πάει λέγοντας.....
Από την άλλη, ας επωφεληθούμε από το θετικό του πράγματος κι ας εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, μαθαίνοντας με ποιο τρόπο,
ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ!!!
Τα σέβη μου

Ανώνυμος είπε...

Αφ ενός συμφωνώ με τον τελευταίο προλαλήσαντα, διότι αυτή είναι η τακτική των ξενοδόχων τα τελευταία χρόνια (15 Ευρώ το δωμάτιο στους ξένους 150 στους έλληνες),άσε πια στα Εστιατόρια.Καμία σχέση τιμής ποιότητας.Πάντα τη χασούρα την έκλειναν οι Ελληνες.Τώρα είτε γιατί ξύπνησαν είτε γιατί πια δεν έχουν...την έκαναν αλά Γαλλικά.
Καλά ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι οτι όλοι περνάμε δύσκολα με την ακρίβεια;
Βλέπεις αυτοί με τα θαλασσοδάνεια γιατί να τους νοιάζει, σάμπως θα τα πληρώσουν αυτοί;Και να οι νέες μονάδες,και να τα σκάφη,και να τα πανάκριβα αυτοκίνητα...κι άσε τους μαλάκες να μας πληρώνουν!!!Η κάθε ψωμόλυσσα έγινε ξενοδόχος με τους αναπτυξιακούς Νόμους,χωρίς υποδομή,χωρίς τεχνογνωσία,χωρίς ξένες γλώσσες.
Μην ξεχνάτε οτι οταν ξεκίνησε το Zante beach έρχονταν Γάλλοι και Γερμανοί, χωρίς "μάχες" και τουριστικές εκθέσεις,γιατί τώρα μας έφτυσαν;
Μήπως οτι ούτε καθαρές θάλασσες δεν έχουμε πιά;;;Τότε έκανες μπάνιο στο Λαγανά κι έπινες το νερό.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν και ελαχιστη επαγελματιες στο νησι σε ολους τους τομεις!που προσφερουν και ποιοτητα και καλες τιμες γιατι ξερουμε οτι υπαρχουν και φιλοτιμη ζακυνθινη!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι.
Αλλά στην συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών μιλάμε για τόσο τραγικά λίγους, σχεδόν ανύπαρκτους, στη λαίλαπα της αισχροκέρδειας.
Κρίμα, μόνοι μας καταστρέψαμε το θησαυρό που η φύση και η ιστορία μας εμπιστεύθηκαν.